Cene nafte padaju kako broj zaraženih raste

Cene nafte pale su u petak na svetskim tržištima ispod 42 dolara, pritisnute rastom zaliha i rekordnim dnevnim porastom broja novozaraženih u SAD.
Cene nafte padaju kako broj zaraženih raste
Foto: Pixabay
Cena barela sirove nafte na londonskom tržištu pala je za 46 centi, na 41,89 dolara. Na američkom tržištu barel se prodavao po ceni nižoj za 51 cent, odnosno za 39,11 dolara.
 
Trgovci su se u petak ponovo usredsredili na podatke o novozaraženima u SAD.
 
"Na pomolu je daljnji gubitak radnih mesta, s obzirom da nekoliko država ponovo uvodi restriktivne mere zbog suzbijanja zaraze. Amerika je još uvek na velikim mukama zbog pandemije i to nije dobra vest za izglede za naftnu potražnju", rekao je Stiven Brenok iz brokerske kompanije PVM.
 
Međunarodna agencija za energiju (IEA) povisila je u petak procenu potražnje za naftom u 2020. na 92,1 miliona barela dnevno, zbog manjeg pada potražnje od očekivanog u drugom kvartalu. Upozorila je ipak da širenje kovida-19 predstavlja rizik za prognoze.
 
"Tržište nafte nedvosmisleno je ostvarilo napredak, ali veliki broj slučajeva korona virusa, a u nekim zemljama i njihov znatno pojačan rast, uznemirujući su podsetnik da pandemija nije pod kontrolom", ističe IEA.
  • SMile

    11.07.2020 10:48
    A šta ćemo sa...
    Zato je ovde dizel 140din!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija