Folksvagen najzaduženija kompanija sveta

Prema poslednjim studijama tokom kojih je istraživano poslovanje oko 900 kompanija, u najvećem zaduženju posluje njemački Folksvagen.
Folksvagen najzaduženija kompanija sveta
Foto: Pixabay
Ova nemačka kompanija dužna je oko 192 milijarde dolara, što je više nego mnoge države, poput Mađarske (101,9 milijardi) ili Južne Afrike (180 milijardi).
 
Naravno, nije samo Folksvagen u vrhu od nemačkih kompanija, tu je i Dajmler koji je dužan oko 151 milijardu dolara, a blizu je i Tojota sa 138 milijardi dolara duga, Ford duguje oko 122 milijarde, a "bmw" 114 milijardi.
 
Među deset najzaduženijih kompanija na svetu, čak pet je iz sveta automobilske industrije, a evo kako izgleda ta lista (dug u dolarima):
 
1. "Volkswagen" – 192 milijarde
 
2. "AT&T" – 176 milijardi
 
3. "Daimler" – 151 milijarda
 
4. "Toyota" – 138 milijardi
 
5. "Softbank Group" – 135 milijardi
 
6. "Verizon" – 129 milijardi
 
7. "Ford" – 122 milijarde
 
8. "BMW" – 114 milijardi
 
9. "Comcast Corporation" – 104 milijarde
 
10. "Anheuser-Busch" – 96 milijardi
  • gradjaninX

    19.07.2020 15:40
    Interesatno je i pomenuti da, iako u dugovima, za automobilima ima potraznje, dok za proizvodima AT&T i Veriznom prakticno nema potraznje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.