Lanac pekara "Hleb & kifle" kupila kompanija iz Hrvatske

Novi vlasnik 50 odsto udela u srpskom pekarskom lancu "Hleb & kifle" je kompanija iz Hrvatske, "SEE Bakery International" d.o.o za usluge, koju je osnovala istoimena kompanija iz Luksemburga.
Lanac pekara "Hleb & kifle" kupila kompanija iz Hrvatske
Foto: 021
Na sajtu Agencije za privredne registre, u rešenju koje je doneto 5. avgusta, izbrisano je ime dosadašnjeg suvlasnika, odnosno člana Upravnog odbora Srđana Mladenovića.
 
Sada je kao poslovno ime upisana kompanija "SEE Bakery International" d.o.o. za usluge iz Zagreba, koja je 23. jula uplatila novčani ulog od 215 miliona dinara, što je 50 odsto udela firme. Ostali udeo od 46 odsto se vodi na poslovno ime "Hleb i kifle" d.o.o, Beograd, a četiri odsto na Tamaru Žujović.
 
Portal Telegraf piše da kompanija "SEE Bakery International" posluje od prošle godine, a da je hrvatsku firmu osnovala istoimena kompanija iz Luksemburga.
 
"Iza te luksemburške kompanije zapravo stoji fond MID Europa. Taj britanski fond koji dosta posluje na ovim prostorima, prošle godine je upravo kupio hrvatski poznati pekarski gigant Mlinar", navodi portal.
  • Dejan

    24.08.2020 10:18
    Posao
    Ovo je pravi gazda a ne taj sto ste napisali, sve lepo pise sta sve ima na dnu stranice !!! https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Vijest%20dana&datum=2019-07-07&clanak=703691
  • Tebra

    24.08.2020 09:56
    Dobro je da znamo i da tamo vise ne ulazimo
  • pera

    24.08.2020 09:10
    to je sorso kupio da nas cipuje pomocu kifli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.