Vrednost onlajn transakcija u Srbiji porasla tri puta za tri godine

Vrednost realizovanih transakcija u elektronskoj trgovini u Srbiji u prethodne tri godine porasla je tri puta, odnosno 300 odsto, izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma I telekomunikacija Tatjana Matić na onlajn panelu u organizaciji Srpske asocijacije menadžera (SAM).
Vrednost onlajn transakcija u Srbiji porasla tri puta za tri godine
Foto: Pixabay
Ona je ukazala da je tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa promet pošiljki elektronske trgovine posredstvom poštanskih operatora povećan za 40 odsto, dok su trgovci, zavisno od vrste robe, zabeležili rast od 50 do čak 300 odsto. 
 
Pozitivan trend rasta elektronske trgovine nastavljen je i posle ukidanja vanrednog stanja, pa trgovci beleže i dalje rast od 50 do 100 procenata u odnosu na isti period prošle godine.
 
Tatjana Matić posebno je naglasila da je onlajn prodaja hrane u Srbiji povećana dva puta, odeće za 100 odsto, a tehnike i računarske opreme za 50 procenata. 
 
Ona je istakla značajnu ulogu resornog ministarstva u kreiranju normativnog ambijenta za razvoj elektronske trgovine, ali i edukaciji i smanjivanju nepoverenja građana prema ovom načinu trgovine. Takođe je naglašena i važnost unapređenja sigurnosti ovog oblika načina trgovine. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.