Mihajlović: Država Er Srbiji još nije dala pare, ali će joj bez sumnje pomoći

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da još nikakva pomoć nije dodeljena Er Srbiji, ali da nema sumnje da će država pomoći.
Mihajlović: Država Er Srbiji još nije dala pare, ali će joj bez sumnje pomoći
Foto: 021.rs
"Nikakva finansijska pomoć još nije dodeljena Er Srbiji, čekamo da oni sa svojim partnerima prvo razgovaraju, ali nema sumnje da će država pomoći", rekla je ona za TV Prva.
 
Podsetimo da je ranije objavljeno kako u septembru Er Srbiji u kojoj 51 odsto vlasništva ima Republika Srbija, a 49 odsto Etihad – avio-kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, stiže na naplatu kredit od 56,5 miliona evra podignut 2015. godine od Etihadove investicione firme Etihad partners.
 
Kamata za ovih pet godina iznosi još oko 20 miliona evra, mada nije jasno da li je Er Srbija otplaćivala kamatu ili sve stiže na naplatu odjednom. Sledećeg juna stiže na naplatu drugi kredit, takođe od Etihada od 63 miliona evra (i pripadajućom kamatom od 22 miliona evra).
 
Er Srbija je kod Etihada pokrenula razgovore o reprogramu ovog kredita, a zahtev je bio otpis 82 odsto od ovih 120 miliona dolara duga. Etihad je ovo odbio.
 
U međuvremenu nije poznato koliku je štetu Er Srbija pretrpela zbog pandemije, jer je poslednju procenu još krajem juna dala ministarka da je šteta od polovine marta do polovine maja 30 do 40 miliona evra.
  • gradjaninX

    24.09.2020 22:45
    zatvorite tu mocvaru vise i prodajte za dinar onome ko ce da poplaca sve dugove i kraj. Nikakve pare u tu mocvaru! Zadrzite kontrolu leta i aerodrom i kraj.
  • Jova

    24.09.2020 16:55
    grr
    Al se zato kupuju stanov, kola.... i to niži nivo menadzmenta
  • Dragonight

    24.09.2020 16:22
    Normalno
    Odgovorio bih na komentar koji je ostavio Ice. Jednom sam išao tim prevozom, mislio sam da će se avion srušiti i više apsolutno nikada. Da ne pričam o tome da im kontakt centar ne radi i da mi nisu vratili 10k dinara zbog vraćanja sa aerodroma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija