Nemački zubar uslovio sve svoje zaposlene: ili vakcinacija ili otkaz

Dok se širom sveta tvrdi da neće biti uvedena obavezna vakcinacija protiv virusa korona, u Nemačkoj je jedan, prvi poslodavac postavio uslov svojim zaposlenima da moraju da se vakcinišu.
Nemački zubar uslovio sve svoje zaposlene: ili vakcinacija ili otkaz
Foto: Pixabay
Radi se o zubaru iz Pfafenhofena, Maksimilijanu Vajlandu, koji je svojim zaposlenima poručio da ako se ne vakcinišu, neće dobiti platu, to jest mogu da dobiju otkaz.
 
Prema pisanju "Donaukurira", on je rekao da želi da se svi zaposleni vakcinišu, a ko to ne uradi, neće moći na posao, što znači neće biti plaćen.
 
Vajland je kazao da smatra da je vakcina bitna i da će svoju nameru u potpunosti sprovesti u delo.
 
Prema pisanju "Bilda", njegovi zaposleni su prihvatili vakcinaciju, te su praktično svi već vakcinisani.
  • Geneza

    13.01.2021 11:40
    Sada možemo da vidimo kako su nastajale nacije - neki ljudi u nekoj zajednici imaju stav oko nekog pitanja, oni drugi ne mogu da prihvate taj stav, počnu jedni druge da ubeđuju da su u pravu, bez i malo želje da razumeju drugu stranu i čuju njihove argumente. Ona grupa koja je agresivnija i ima sredstva prisile počne da ih primenjuje na drugoj, već mrskoj grupi. Ako izbije nasilni sukob, sa žrtvama, tada se stvari više ne mogu vratiti u normalu, društvo do tada jedinstveno, se nepovratno deli. Ako to neko voli, alal vera.
  • Mare

    11.01.2021 14:12
    Mare
    Tako treba.
  • Limun

    11.01.2021 12:50
    Tako je to u uređenim društvima. Kod nas svaka budala može da me ubeđuje da je zemlja ravna a da je u vakcini čip i da će se posle vakcinacije sam razneti u metrou.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.