Bezos četvrtu godinu zaredom najbogatiji čovek sveta

Osnivač Amazona Džef Bezos najbogatiji je čovek na svetu prema godišnjoj listi američkog magazina Forbs, njegovo bogatstvo procenjeno je na 177 milijardi dolara.
Bezos četvrtu godinu zaredom najbogatiji čovek sveta
Foto: Youtube screenshot (Summit)
Broj milijardera na Forbsovoj ovogodišnjoj listi najbogatijih ljudi na svetu porastao je na 2.755, novih je 660. Njihova sveukupna vrednost je 13,1 biliona dolara, u odnosu na prošlogodišnjih osam.
 
Na listi je najviše napredovao Ilon Mask koji je do drugog mesta na listi došao zahvaljujući porastu zarade za neverovatnih 126,4 milijardi dolara. On je prošle godine bio 35. na listi sa 24,6 milijardi dolara imovine.
 
Treći je većinski vlasnik najvećeg svetskog proizvođača luksuzne robe LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), francuski tajkun Bernard Arnault, koji je gotovo udvostručio bogatstvo, na 150 milijardi dolara.
 
Četvrti je i dalje osnivač Majkrosofta Bil Gejts sa 124 milijarde dolara.
 
Peti je osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg s 97 milijardi.
 
Najbogatija žena na svetu, ujedno i 12. na listi, vlasnica je Loreala, Fransoaz Betankur Majers, s 73,6 milijardi dolara.
 
SAD i dalje imaju najviše milijardera - 724, ali ih Kina sustiže sa 698 milijardera. U Evropi ih je 628.
 
Peking je postao grad sa najviše milijardera i na taj način prestigao Njujork koji je držao rekord sedam godina i ima 99 milijardera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija