Biće manje poslovnih putovanja avionom i kad ograničenja budu ukinuta

Četiri od deset evropskih putnika planira manje poslovnih putovanja avionom kada se u potpunosti ukinu kovid mere ograničenja, pri čemu mnogi od njih nameravaju da nastave s praksom video konferencija, pokazalo je istraživanje.
Biće manje poslovnih putovanja avionom i kad ograničenja budu ukinuta
Foto: Pixabay
Promena navika tokom pandemije i briga zbog klimatskih promena verovatno će dugoročno smanjiti poslovne letove, pokazuje anketa britanske agencije za istraživanje tržišta "YouGov", sprovedena za filantropsku grupu "European climate foundation" koja se zalaže za ciljanu nultu emisiju gasova.
 
Od 1.400 učesnika u anketi, 40 odsto je reklo da će smanjiti poslovna putovanja avionom kada korona ograničenja budu u potpunosti ukinuta, 38 odsto planira isti broj poslovnih letova kao pre pandemije, 13 procenata će leteti više, a pet odsto kaže da će prestati da leti zbog posla.
 
Vazduhoplovna industrija, koju su uzdrmali pandemija i mere ograničenja za suzbijanje širenja zaraze, takođe je pod sve većim pritiskom klimatskih aktivista. 
 
Nakon što su kompanije zabranile ili strogo ograničile kretanje radi zaštite osoblja i uštede troškova, rezervacije letova su počele da se povećavaju kako je krenula vakcinacija širom sveta, ali vodeće grupacije u ovoj industriji procenjuje da će za oporavak poslovnih putovanjima na globalnom nivou biti potrebne godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.