DDOR predstavio aplikaciju koja bi trebalo da ubrza isplatu štete u poljoprivredi

Osiguravajuće društvo "DDOR Novi Sad" predstavilo je novu aplikaciju za prijavu štete u poljoprivredi koja bi, kako navode, trebalo da ubrza isplatu štete.
DDOR predstavio aplikaciju koja bi trebalo da ubrza isplatu štete u poljoprivredi
Foto: 021 (DDOR ilustracija)

Nova aplikacija "DDOR TERRA" je zapravo platforma koja će poljoprivrednim proizvođačima omogućiti prijavu štete odmah po njenom nastanku i to sa njihove njive ili voćnjaka.

Ova aplikacija napravljena je u saradnji sa BioSens institutom, prateći trendove digitalnih navika korisnika, ali i povećanog rizika od šteta u poljoprivredi koje mogu biti izazvane prirodnim katastrofama.

Kako navode iz kompanije, na ovaj način će, uz digitalizaciju, postupak procene štete biti brži, jednostavniji i efikasniji, a proizvođači će moći brže da nastave sa radom. Aplikacija će biti besplatna za sve korisnike DDOR osiguranja koji imaju polise koje pokrivaju useve i plodove, a biće dostupna za preuzimanje na Google Play prodavnici.
 
"DDOR TERRA predstavlja još jedan korak u značajnom procesu naše digitalizacije, čiji je cilj unapređenje kvaliteta usluga koje pružamo našim klijentima. Zaista verujemo u inovacije koje omogućavaju brže, lakše i transparentnije pružanje usluga osiguranja. Naša misija je stvaranje sigurnijeg i bezbednijeg održivog okruženja, a isplata šteta je naš razlog postojanja. Iskreno verujemo da osiguranje u poljoprivredi omogućava održivost lokalnih malih i srednjih farmi, jer ublažava ekstremne efekte uticaja lošeg vremena na porodična gazdinstva", navodi se u saopštenju kompanije.
 
Dodaju da je DDOR TERRA jedinstveno tehnološko rešenje namenjeno svim poljoprivrednim proizvođačima koji od sada mogu da na svom pametnom telefonu imaju pregled svojih aktivnih polisa osiguranja useva i plodova, ali i da brzo i lako prijave štetu na svom polju ili voćnjaku.  
 
"Čitav aplikativni sistem obezbeđuje jasniju procenu rizika, a u slučaju štete preciznije kvantifikovanje gubitaka. Na ovaj način, pored brzine i tačnosti, DDOR TERRA ubrzava postupak procene i likvidacije štete", piše u saopštenju DDOR-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.