Gugl ponovo pod istragom u EU

Regulatorna agencija EU pokrenula je novu antimonopolsku istragu protiv Gugla, ovog puta da bi utvrdila da li američki tehnološki gigant guši konkurenciju u sferi tehnologije za digitalni marketing.
Gugl ponovo pod istragom u EU
Foto: Pixabay
Evropska komisija je saopštila da je otvorila formalnu istragu o tome da li je Gugl prekršio pravila bloka o konkurentnosti favorizovanjem sopstvene tehnologije za prikazivanje reklama na internetu na štetu suparnika i marketinških servisa.
 
Komisija želi da utvrdi da li je Gugl drugima ograničio pristup podacima o korisnicima u svrhe reklamiranja na veb sajtovima i u aplikacijama.
 
"Hiljade evropskih kompanija koriste naše proizvode za reklamiranje svakog dana da bi došle do novih mušterija i finansirale svoje veb sajtove", saopštio je Gugl.
 
Američka kompanija napominje da firme biraju njenu tehnologiju jer je "konkurentna i efikasna".
 
Gugl dodaje da će i dalje konstruktivno sarađivati sa Evropskom komisijom da bi odgovorio na njena pitanja i ukazao na korist od svojih proizvoda za evropske firme i potrošače.

Teme

gugl
  • Mile

    22.06.2021 19:51
    Biraj proizvod
    Ne kontam. Privatni proizvod neke kompanije koja sa njim moze da radi sta hoce i normalno da ce da favorizuje nesto svoje i da ga gura jace nego ostale.

    Ima i drugih oglasivaca, pa kome ne odgovara Google, molim lepo, predje se tamo. Ali nisu rezultati takvi, verovatno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.