Salvador svakom stanovniku nudi 30 dolara u kriptovalutama

Predsednik Salvadora Najib Bukele najavio je da će ponuditi kriptovalute u vrednosti od 30 dolara svakom građaninu koje se prijavi za korišćenje digitalnog novčanika, piše Blumberg.
Salvador svakom stanovniku nudi 30 dolara u kriptovalutama
Foto: Pixabay
Vlada će kreirati vlastiti bitkoin novčanik pod nazivom ćivo, što u slengu znači "kul".
 
Novac će biti položen na račun svakog građanina koji preuzme "ćivo" i registruje se kao korisnik sa svojim telefonskim brojem i brojem lične karte.
 
Zakon kojim će bitkoin postati legalno sredstvo plaćanja stupa na snagu 7. septembra.
 
Bukele veruje da će ovaj potez pretvoriti Salvador u atraktivnu destinaciju za investitore, da će podstaći potrošnju i da će smanjiti troškove miliona državljanja te zemlje koji rade u inostranstvu i šalju novac u domovinu.
 
Parlament te centralnoameričke države usvojio je početkom juna zakon kojim je bitkoin postao legalno sredstvo plaćanja. To znači da se, između ostalog, cene u toj zemlji sada mogu iskazivati u bitkoinima i da se poreske obaveze i doprinosi mogu plaćati u toj digitalnoj valuti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija