Bitkoin postigao istorijski maksimum i nastavio da raste

Bitkoin je u sredu postigao istorijski maksimum, dok su investitori pozdravljali prvo trgovanje berzanskog fonda vezanog za bitkoin fjučerse, koje je u utorak obavljeno na Vol stritu.
Bitkoin postigao istorijski maksimum i nastavio da raste
Foto: Pixabay
Najveća kriptovaluta na svetu popela se u toku dana na 65.000 američkih dolara, nadmašivši prethodni rekord od 64.899 dolara postavljen sredinom aprila.
 
Vrednost bitkoina nastavila je da raste, pa je oko 17 časova po srednjeevropskom vremenu jedan bitkoin vredeo 66.800 američkih dolara.
 
Bitkoin je ovog meseca zabeležio snažan rast u iščekivanju berzanskog debija fonda i zahvaljujući činjenici da ga kupuju veliki institucionalni investitori.
 
Prema pisanju specijalizovanog portala Kointelegraf (Cointelegraph), očekuje se da će u narednim nedeljama i mesecima bitkoin nastaviti da raste, a najviše kratkoročne procene trenutno se kreću oko 300.000 dolara po bitkoinu.
 
Bitkoin je 20. oktobra 2020. godine vredeo nešto manje od 12.000 američkih dolara.
  • jok

    22.10.2021 11:57
    Samo je zlato sigurno i večno.
    Virtuelni novac može nestati jednim klikom.
  • Piško

    21.10.2021 13:02
    ...
    Kriptovalute su prošlost, stavljajte novac u nanovalute i nanoevaluacije.
  • photoivek

    20.10.2021 23:57
    Budućnost

    Kriptovalute su budućnost, to je jasno. Fizički vrede slično papirnim novčanicama (ništa) a vrednost valute određuje ponuda i potražnja.
    Među kriptovalutama postoji novi igrač. U pitnju je kriptovaluta koja se "rudari" bez dodatne struje i ulaganja u skupu opremu.
    Naime Pi Network je projekat buduće kriptovalute (očekuje se krajem godine) koja se trenutno besplatno stejkuje na pametnim telefonima i zasniva se na Stelar Consensus Protokulu.
    Za razliku od ostalih kripto projekata ovaj je prvo razvio mrežu korisnika pa tako sada broji preko 20 miliona korisnika. Tehnoligija ga prati. Test mreža vrti blokčejn, prave se aplikacije, sve je spremno za početak....
    Kako da stejkujete Pi i postanete pionir?! Lako....
    Instaltrate Pi Network sa Google play/App store i unesete da vas je pozvao "photoivek".
    Pozdrav i srećno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.