Privredna komora: Ostaje slobodan izvoz rafinisanog ulja

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je da je Vlada usvojila njihovu inicijativu da izvoz rafinisanog suncokretovog ulja u boci ostane slobodan, a da izvoz sirovog ulja bude privremeno zaustavljen.
Privredna komora: Ostaje slobodan izvoz rafinisanog ulja
Foto: Pixabay
Iz PKS dodaju da se razmatra i predlog Ministarstvu poljoprivrede da se dozvoli izvoz brašna i pšenice za domaće proizvođače koji imaju već unapred potpisane ugovore.

Dodato je da će Komora sledeće nedelje organizovati sastanak sa izvoznicima voća i povrća u Rusiju kako bi se definisale dalje zajedničke aktivnosti u vezi izvoza ovih proizvoda i razmotrile mogućnosti alternativnih tržišta.

Podsećaju da je ove nedelje održan sastanak sa predstavnicima građevinske industrije povodom krize u Ukrajini i navode da svakodnevno prate situaciju na domaćem i međunarodnom tržištu građevinskog materijala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija