Cene evro dizela i evro premijuma niže od večeras

Cene evro dizela i evro premijuma BMB 95 će večeras od 20 časova biti smanjene, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Cene evro dizela i evro premijuma niže od večeras
Foto: 021.rs
On je naveo da će cene biti za 10 dinara manje nego što su bile protekle nedelje.
 
"Videćete večeras od 20 časova kako cene idu u rikverc i to za 10 dinara niže", rekao je Vučić.
Litar evrodizela koštaće 195 dinara, a evropremijuma BMB 95 180 dinara.
 
Protekle nedelje litar evrodizela koštao je 206,20, a evropremijuma BMB 95 184 dinara.
Nove cene na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS) važe narednih sedam dana.
 
Vučić je rekao da je od Naftne industrije Srbije tražio da spusti cenu goriva jer koristi domaće rezerve nafte od 800.000 tona godišnje.
 
Dodao je da na pumpama drugih snabdevača ti derivati mogu biti skuplji za oko dinar.
 
Novi ugovor o gasu do kraja maja
 
Vučić je, govoreći o gasu, rekao da je Srbija uvozila gas po visokim cenama, jer je zemlja napredovala, "više se troši, bogatije se živi", ali je istakao da Srbija stopostotno zavisi od ruskog gasa.
 
"Pošto nije bilo jednog dana bez grejanja, mnogo smo više gasa potrošili", izjavio je.
 
"Razgovaramo o proširenju naših skladišta nafte, 200 hiljada tona, to je dovoljno za 21 dan ukupne potrošnje dizela i benzina, uz sve rezerve. Želimo da povećamo na milion tona, razgovaramo sa kompanijama koje mogu brzo da izgrade ta skladišta, da bismo imali nafte za nekoliko meseci", dodao je Vučić.
 
"Što se tiče gasa, krećemo u razgovor sa Gaspromom oko kupovine gasa, 100-procentno smo zavisni od ruskog gasa i tako će biti najmanje dve godine. Moramo da obezbedimo gas za naša preduzeća. Milijardu i 100 miliona evra je razlika u ceni na godišnjem nivou, zato su razgovori važni, zato u dobroj veri idemo u te razgovore, pre kraja maja moramo da imamo taj ugovor o gasu", rekao je predsednik Srbije.
  • Posmatrač

    07.05.2022 22:32
    Matematika na kvadrat
    184 - 10 = 180 dinara za litar benzina ! Hoće li nam razliku do tih obećanih 10 dinara pojevtinjenja, refundirati država ili pumpadžije !?
    P.S./ Primamo i keš i izdajemo potvrdu za preuzetu sumu !
  • negrus

    07.05.2022 07:20
    Prva brzina
    Sinoc, dakle 6. maja u 21 cas i 15 minuta, kupljeno je gorivo na jednoj od beogradskih NIS-ovih pumpi, a cena po litru evro premijuma BMB-95 je iznosila 183,,90 dinara. Koliko shvatam, ovde je jedino kupac u rikvercu, a svi ostali ubacili u prvu...
  • Biba

    06.05.2022 20:37
    ?
    Predsednik države određuje i objavljuje cene goriva?
    Ako ovi drugi ništa ne rade, daj ih raspustio, pa neka predsednik sve pozavrsava, sigurno će sve uraditi bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.