Vlada Srbije privremeno zabranila izvoz evro dizela

Vlada Srbije privremeno je zabranila izvoz Evro dizela tipa EN 590, standarda SRPS EN 590, objavljeno je u Službenom glasniku.
Vlada Srbije privremeno zabranila izvoz evro dizela
Foto: 021.rs
Odluka je, kako se navodi, doneta kako bi se sprečila pretnja kritične nestašice, prouzrokovane globalnim poremećajem na tržištu derivata nafte, a u cilju obezbeđenja sigurnog snabdevanja tržišta Srbije, prenosi Nova ekonomija.
Zabrana se odnosi na robu pod tarifnom oznakom 2710 19 43 00, piše u odluci. 

Pod tom oznakom se nalaze gasna ulja sa sadržajem sumpora, ne preko 0,001 odsto po masi.

Gasna ulja 0,1 su sva tečna goriva naftnog porekla namenjena za rad motora sa kompresionim paljenjem koja se koriste za pogon radnih mašina i traktora (poljoprivrednih i šumskih) u skladu sa propisom kojim se uređuje bezbednost saobraćaja na putevima, železničkih vozila, kao i plovila sa dizel motorom, piše u Praviliniku o tehničkim i drugim zahtevima za tečna goriva naftnog porekla.

  • Bb-ns

    02.07.2022 07:19
    Jesi li cuo za neku rafineriju u Srbiji? Znas sta one rade, zar ne?
  • BbB

    02.07.2022 00:16
    ?
    Mi proizvodimo EvroDizel?
  • Dendi

    01.07.2022 18:44
    Glavolomka
    Dobra vest. Čim ima za izvoz, znači presipa se. Jedino čudno je to što cene idu gore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.