Brnabić: Struja će minimalno poskupeti, razlog su troškovi za obnovljive izvore energije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da što se tiče cene struje misli da će "uslediti malo usklađivanje i to zbog troškova za obnovljive izvore energije".
Brnabić: Struja će minimalno poskupeti, razlog su troškovi za obnovljive izvore energije
Foto: Pixabay
"Daćemo sve od sebe da sačuvamo cenu struje tako da budemo konkurentni i da nova cena ne bude udar na životni standard građana, posebno dok ne rešimo problem sa uvezenom inflacijom", rekla je premijerka gostujući na TV Prva.
Navela je da država mora da dodatno ulaže u nove energetske kapacitete i reverzibilne hidroelektrane, kako bi se obezbedilo balansiranje izvora energije i proizvodila dodatna zelena energija.
Prema njenim rečima, to su ipak problemi iz srednjoročnog domena, a trenutno je najvažnije da se obezbedi da bude dovoljno energenata za predstojeću zimu.
 
"Na tome tim Vlade Srbije radi zajedno sa timom predsednika Srbije i to nam je prioritet. Verujem da ćemo na zimu imati dovoljno energenata i obezbediti građanima grejanje i kvalitet života na koji su navikli", rekla je Brnabić.
 
Navela je da je "veoma dobro što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo da sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom ispregovara gasni aranžman za naredne tri godine" te da se gas utiskuje u dodatna gasna skladišta u Mađarskoj i ono u Banatskom Dvoru.
 
"Što se uglja tiče, fokus nam je da pokušamo da uvezemo dovoljne količine uglja i da, kakvo god bude bilo kopanje ove zime, uglja imamo dovoljno", rekla je premijerka.
  • Zamenik zamenika

    02.07.2022 16:41
    Bez gasa, nafte, uglja se ne može. Zelena agenda neokomunizma je propala sa početkom rata u Ukrajini. Bolje recite koliki procenat struje u Srbiji se dobija iz obnovljivih izvora. 2%,3%?Otimate na računima od svakog građanina da bi dali podobnim biznismenima da razvijaju sopstvene privatne firme.
  • jaje

    02.07.2022 14:12
    "Obnovljivi izvori energije" je nova mantra u sluzbi kako ukrasti jos dodatno novca od naroda. To je jedino u cemu su dobri, na tom polju prate sve svetske trendove i kad su videli da to prolazi na zapadu, to su odmah prekopirali. Ali nikako da im se omakne da prekopiraju nesto sto valja, iskljucivo kopiraju ono sto ce ih zadrzati na vlasti ili dodatno napuniti dzepove, ostalo ih ne zanima.
  • Ja

    02.07.2022 14:08
    Hm
    Višak radnika napolje iz EPS-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija