Starbaks trajno zatvara 16 lokala zbog rasizma među osobljem

"CNN Business" javlja da će Starbaks u Sjedinjenim Američkim Državama trajno zatvoriti 16 lokacija zbog sigurnosnih razloga.
Starbaks trajno zatvara 16 lokala zbog rasizma među osobljem
Foto: Pixabay
"Nakon pažljivog razmatranja zatvaramo neke lokale na lokacijama gde se dogodio veći broj incidenata zbog kojih nije sigurno nastaviti s radom", rekao je portparol Starbaksa za CNN.
Lokali koje će se zatvoriti krajem jula nalaze se u Sijetlu, Los Anđelesu, Filadelfiji, Vašingtonu i Portlandu. Radnici na tim lokacijama navodno će biti premešteni u njima najbliže Starbaksove lokale.
Iz uprave kompanije poručili su kako je pravi razlog "rastuća kriza mentalnog zdravlja, sve veća upotreba droga i rasizam" među osobljem, sudeći prema prijavama zaposlenih.
 
Starbaks namerava da zaštiti svoje radnike fizički i psihički, a to, kako kažu, uključuje "snažne sigurnosne treninge za sve partnere, jasne politike i procedure, prednosti koje pomažu u stvaranju emocionalne i finansijske sigurnosti" i nekoliko dodatnih koraka.
  • Milicajac frilenser

    17.07.2022 10:22
    Lonely Starbucks lovers

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.