Zastanite, Momirović saopštava: Litijum je bio naša šansa da izmislimo internet

Obustavljanje projekta investicija u implementaciju modernih tehnologija kao što su litijumske baterije ima svoju cenu.
Zastanite, Momirović saopštava: Litijum je bio naša šansa da izmislimo internet
Foto: 021.rs

To je izjavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, dodajući da je potrebna hrabrost ako se želi iskorak u ekonomskom smislu.

"Ljudi moraju da razumeju, ako želimo da iskočimo, da se pozicioniramo i izađemo iz balkanske perspektive, moramo da se uhvatimo u neki novi industrijski talas. Litijum je bila naša šansa da izmislimo internet, litijum je bila naša nafta i svi mi snosimo deo odgovornosti zašto nismo imali snage, predsednik najmanje", rekao je Momirović za TV Hepi.

Momirović je rekao da je Srbija u planiranoj eksploataciji litijuma "bila ispred Nemačke", ali da je ona sad "prestigla" Srbiju, i da je "potpuno neumesno" da kao član vlade koja je donela odluku da "eksploatacija bude obustavljena" – odnosno o odustajanju od tog projekta, sada priča o tome.
 
"Moram da budem objektivan i preuzmem deo odgovornosti, i nova vlada mora to zaista ozbiljno da preispita", naglasio je Momirović, ali nije precizirao da li je potrebno preispitati odgovornost članova vlade zbog odustajanja od projekta, ili samu odluku o projektu eksploatacije litijuma.
 
On je rekao da je u projektu eksploatacije litijuma bilo mnogo problema, pre svega jalovište u dolini Jadra jer nisu definisani jasno prečištaći, ali je to sve pitanje za narednu vladu i za budućnost.

Pominjući saobraćanice koje povezuju Loznicu sa drugim delovima države, on je rekao da je u taj grad došlo nekoliko fabrika, ali da je to "perspektiva koja je previše sporo diže plate", i da je potrebno ponuditi nešto novo i o tome će morati ozbiljno da se razmišlja u budućnosti.

  • B

    23.08.2022 08:23
    V
    Ovaj da polaze ispit iz geografije s pitanjem koji su glavni gradovi republika bivse SFRJ.....ili bi pao ili bi mu AV morao došapnut na uvo....
  • psihijatar

    23.08.2022 02:30
    Da li je Momirovic otisao u Moskvu na detoks? Vulin? ON?
  • Danilo

    21.08.2022 22:27
    Dokle više te halavosti kod ljudi? Uživaj u životu,budi srećan...Zdrav si ,imaš toliko bogatstvo...putuj ,uživaj,kratak je život i mladost...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.