UN: SAD će kupiti 160.000 tona ukrajinskih žitarica za gladne u svetu

SAD će narednih nedelja kupiti oko 160.000 tona žitarica iz Ukrajine za gladne u svetu, izjavio je izvršni direktor Svetskog programa UN za hranu Dejvid Bizli.
UN: SAD će kupiti 160.000 tona ukrajinskih žitarica za gladne u svetu
Foto: Pixabay
On je naveo da je ta pošiljka, jedna od nekoliko koje agencija UN planira, šest puta veća od prve pošiljke ukrajinskih žitarica koju su UN organizovale od početka ruske invazije na Ukrajinu. 
Bizli je rekao da konačno odredište žitarica koje će SAD kupiti još nije poznato.
Dodao je da UN procenjuju da 22 miliona ljudi u svetu gladuje i da je situacija posebno teška na Rogu Afrike.
 
Brod koji iz Ukrajine u Afriku nosi oko 25.000 tona je na putu i očekuje se da krajem avgusta prispe u Džibuti, odakle će žitarice kopnom biti poslate na sever Etiopiju, rekao je Bizli.
 
Svetski program UN za hranu prošle godine je od Ukrajine kupio polovinu količine žitarica potrebne da se nahrani 130 miliona gladnih u svetu.
  • milicica

    21.08.2022 23:25
    prvo rat
    Prvo ste nagovarali, cackali dok nisu zaratili i doveli do nestasica i gladi a sad im kobajagi pomazete i kupujete. Bice bogami i Amerikanci gladni ali nece senilni dedeica kojim bogati upravljaju.
  • Baten

    21.08.2022 16:14
    Plaćanje?
    Kompenzacija za staro naoružanje.
  • Dragoslav

    21.08.2022 15:29
    Čekaj, stani...
    Kad je zemlja u krizi, obično joj se šalje pomoć u hrani, a ovi se hvale izvozom....samo pare nek se vrte, muljaj muljaj, amerikanci dobrotvori...FUJ

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.