Kremlj: Zapad je isključivi krivac za prekid isporuke ruskog gasa

Kremlj je saopštio da je obustava isporuke ruskog gasa Nemačkoj preko strateškog gasovoda Severni tok isključiva krivica Zapada, jer njihove sankcije onemogućavaju održavanje gasne infrastrukture.

"Problemi sa pumpanjem gasa su nastali zbog sankcija zapadnih država", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da "nema drugog razloga za ove probleme".

Ova izjava dolazi nekoliko dana nakon zaustavljanja Severnog toka, ključnog gasovoda za snabdevanje Evropljana.
 
Ruski gigant Gasprom objavio je u petak da će dotok gasa preko gasovoda Severni tok, važan za isporuke u Evropi, biti potpuno prekinut do popravka jedne turbine.
 
Transport gasa trebalo je da bude nastavljen u subotu, 3. septembra, posle trodnevnog prekida zbog radova na njegovom održavanju.
  • MK

    06.09.2022 12:43
    razumeti
    @ Achtung dihtung
    E, baš svašta! Pa Vi to baš niste razumeli, ili ste ironični! Po Vama Rusija nije u stanju da napravi zaptivke? Naravno, što da se bakću s tim, umeli su da prvi pošalju čoveka u svemir. Inače dihtung se ne piše tako kako Vi pišete, nego Dichtung!
  • Ja

    05.09.2022 23:22
    Ajde da vidimo ko ce duze da izdrzi! Rusija bez para i tehnologije ili Evropa bez gasa.
  • george

    05.09.2022 22:40
    A hoće li nam Đura i oprostiti što nas je tukao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.