Zašto je za lokale dobra ideja ugradnja pvc stolarije

Izvanredne karakteristike, ušteda novca, ali i mogućnost povećanja letnje bašte učinili su pvc stolariju veoma traženom među svima onima koji se bave uređenjem restorana i kafića.
Zašto je za lokale dobra ideja ugradnja pvc stolarije
Foto: Pixabay
Zašto je pvc stolarija postala omiljena i među vlasnicima ugostiteljskih lokala?
 
Svako ko ima sopstveni lokal, bilo da je u pitanju restoran ili kafe-bar nastoji da prostor opremi tako da bude što više funkcionalan. To nije lak posao, a dobra pvc stolarija igra važnu ulogu. Treba mudro iskoristiti svaki kvadrat, a da ni enterijer ni bašta ne budu pretrpani stolovima i pratećim nameštajem. Tokom sezone kada rade letnje bašte, lokali su unutra prazniji. U onim predivnim sunčanim danima, bez vetra, kada je temperatura idealna, svi žele da sede napolju. Mnogi će, ako vide da nema mesta, radije produžiti do sledećeg lokala, nego da sede unutra. Vlasnici tako gube deo prometa. Ali, sve bi bilo bolje kad bi nekako uspeli da i unutrašnji prostor učine privlačnijim za goste tokom tih lepih dana. I za ovo postoji rešenje. Zid lokala koji gleda ka bašti treba da bude u staklu, napravljen od velikih kliznih pvc balkonskih vrata.

Postoji nekoliko varijanti kliznih pvc sistema. Podizno-klizna pvc vrata i otklopno-klizni sistem podrazumevaju više pvc vrata koja imaju veće površine. Kada se neko pvc krilo otvori, ono preklapa drugo. Ni u jednom momentu ne mogu sva krila biti otvorena. Ovakvi pvc klizni sistemi obezbeđuju da spoljašnji zid lokala, koji je okrenut ka bašti, bude maksimalno do pola otvoren. Ako želite mehanizam pomoću koga ćete imati mogućnost da otvorite ceo zid, tj. u kome nema fiksnih delova koji moraju ostati zatvoreni, onda su vam potrebna harmonika klizna pvc vrata. Krila nisu toliko široka kao kod podizno-kliznih ili otklopno-kliznih pvc stolarija, jer ona treba da se savijaju u harmoniku kada otvaramo ova pvc balkonska vrata. Međutim, dobijate potpuno otvoren zid, tako da su bašta i unutrašnjost skroz spojeni. Ovakva pvc stolarija učiniće prostor lokala veoma fleksibilnim. Ako nema mesta direktno u bašti pod suncobranom, gosti će rado sedati unutra. Taj prostor je , praktično, postao deo bašte. Štaviše, možda baš stolovi koji su unutra postanu još privlačniji za goste od same bašte.

U zavisnosti od koncepcije lokala, moguće je pomoću pvc stolarije postići i da se letnja bašta potpuno zimi zatvori, kako bi bila u funkciji. Postoje razne opcije, a do najbolje se dolazi kada se analizira arhitektonsko rešenje. Negde postoji mogućnost zastakljivanja dela ugostiteljske bašte uz pomoć pvc stolarije, ali tako da ovaj deo može leti da se otvori. 
 
Još jedna prednost velikih pvc balkonskih vrata, koja bolje da nazovemo stakleni zidovi jeste u tome da omogućavaju maksimalnu propustljivost svetlosti. Moderni kafići i restorani ovim privlače više gostiju. Osvetljen prostor je prijatniji za boravak tokom dana. Takođe, pogled je interesantniji, naročito ako je objekat na nekoj atraktivnoj lokaciji. 
 
Velike staklene površine neće otežati zagrevanje zato što je pvc stolarija ubedljivo najbolja kada se gleda toplotna izolacija. Čak i sedenje pored prozora, tj. vrata tokom hladnih, vetrovitih i kišnih dana, neće predstavljati problem. Sa pvc stolarijom podjednako prijatno biće u svakom delu objekta.
 
Sjajna novost za sve vlasnike lokala je da pvc stolarija ima veoma povoljnu cenu, tako da nije reč o novčano velikoj investiciji. Pošto je pvc stolarija poznata po tome da štedi novac jer su sa njom manji računi za grejanje i jeftinija je za održavanje, ona praktično sama sebe isplaćuje već posle par godina. Da ne pričamo o tome koliko će se promet povećati zahvaljujući već opisanim unapređenjima prostora zahvaljujući pvc stolariji. 
 
Sisteme kliznih i harmonika balkonsku pvc stolariju pronađite na mirandre.com gde su na jednom mestu sabrani modeli svih boljih proizvođača. Tu su i prezentacije kompanija koje ih prodaju, sa svim kontakt podacima. Pozovite ih i sve se sa njima dogovorite, ili izvršite porudžbinu direktno preko sajta.

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.