Britanska funta nastavlja pad

Britanska funta pala je ispod simbolične vrednosti od 1,10 za dolar i približila se svom istorijskom minimumu.
Britanska funta nastavlja pad
Foto: Pixabay
Budžetske najave Londona zabrinule su investitore o stanju javnih finansija u vreme kada je Britanija moguće već u recesiji.
Naspram dolara, podstaknutog američkom ekonomskom otpornošću i statusom valute utočišta, britanska funta pala je za 2,56 odsto na 1,0972 za dolar oko 14.25 GMT (16.25 po srednjeevropskom vremenu).
To je nivo koji nije dostignut od 1985. godine, kada je funta pala na svoj istorijski minimum od 1,0520 za dolar.
  • Dragan

    24.09.2022 18:50
    Ah
    Ne verujem.Jel ste videli tone ordenja,zlata,rubina na odorama kraljevskim u Londonu.19% toga i ukidanje privilegija kralju i eto novca.On troši novac za izgradnju ptedgrađa Londona sa klasičnom arhitekturom,brine o zdravlju labudova,kitova,delfina,jetrvi u njihovim vodama jer je to "njegovo".
  • Goran

    23.09.2022 20:37
    Pad Evrope
    Pad Funte i Eura za kratko vreme i to oko 20 % u odnosu na USD je siguran znak propasti privrede Evrope. Plaća se danak viševekovne pohlepe za tuđim ljudskim i prirodnim resursima. To stradanje je vezano i za naš dinar koji je vezan za Euro. Sve kredite koje imamo u USD ćemo plaćati 20% skuplje po tom osnovu, a o tom niko ne piše, a pogotovo se iz vlasti niko ne hvali. Bitno da nam čestitaju na govorima. Slaba vajda.
  • Nenad

    23.09.2022 19:16
    Drugim rečima
    Amerika im za kuvala da kupuju od njih naftu i gas. Sad Evropi treba više evra i funti za to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.