Evropska unija zabranila Rusima pružanje kripto usluga

Evropska unija je uvela široku zabranu pružanja kripto usluga Rusima u okviru svoje osme runde sankcija koje su odobrene u četvrtak.
Evropska unija zabranila Rusima pružanje kripto usluga
Foto: Pixabay
Novovom merom su pooštrena ograničenja koja su bila na snazi od aprila 2022, piše Raša tudej.
"Postojeća ograničenja za kripto imovinu su pooštrena zabranom svih novčanika za čuvanje kripto imovine, računa ili kastodi usluga, bez obzira na iznos sredstava u novčaniku (ranije je bilo dozvoljeno do 10.000 evra)", navodi se na sajtu Evropske komisije.
Nakon što su Viza i Masterkard napustile rusko tržište ranije ove godine i neke banke isključene iz međunarodnog bankarskog sistema SVWIFT, kriptovalute, posebno stejbkoin USDT, postale su jedan od najpopularnijih načina za Ruse da transferišu novac u inostranstvo.
 
Operateri kripto usluga sa sedištem u EU možda će morati da prekinu obradu transakcija s Rusima, osim ako klijenti nisu rezidenti 27-članog bloka, piše Forbs Rusija.
 
Kripto platforme izvan EU mogle bi da slede taj primer, upozorio je Forbs Rusija. Nakon što je EU u aprilu uvela ograničenje kripto imovine za ruske građane na 10.000 evra, platforma Bajnens, registrovana u SAD, jedna od najpopularnijih berzi među Rusima, usvojila je istu meru, dodaje RT.
  • Pilence

    09.10.2022 21:24
    Info
    Stize Brics coin i ne treba im vise bitcoin ili usdt
  • i kririju srboljubu

    09.10.2022 15:17
    Ovi bi verovatno iz kripto u fijat a EU ne da. Sto je ok. Kupio si kripto sad placaj jogurt u btc.
  • MrBlue

    08.10.2022 19:40
    Toliko o prici
    o kripto valutama kao decentralizovanim izvan kontrole drzava... Pre par godina je Coinbase-u americki IRS nalozio da im za period od nekih par godina dostavi podatke o svim klijentima i transkacijama. Na stranu pljacke po cr.excange, prevare sa stable coin-ima, ta prica sa coinbase, ako ovo sada ne ubedi ljude daje cela prica sa kripto najobicinja zaj....a, sto bi rekli "ko ne uci na tudjim, ucice na svojim greskama"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.