Zelenović: Odlazak u radnju "put oko sveta" - pasulj iz Kirgistana, luk iz Kine, mleko iz Poljske

Kopredsednik stranke "Zajedno" Nebojša Zelenović ocenio je da su zbog skoka cena hrane za 60 do 100 odsto potrebne hitne mere za poljoprivredu, jer na tržištu ima malo proizvoda iz Srbije.
Zelenović: Odlazak u radnju "put oko sveta" - pasulj iz Kirgistana, luk iz Kine, mleko iz Poljske
Foto: Pixabay
"Odlazak u prodavnicu je kao put oko sveta, pasulj je iz Kirgistana, beli luk iz Kine, mleko iz Poljske, samo nešto slabo ima proizvoda iz Srbije", rekao je Zelenović za Južne vesti.
Kao najveći problem građana Srbije navodi poskupljenje hrane od 60 do 100 odsto.
"Mi (Zajedno) ‘nudimo’ 200 evra po hektaru poljoprivrednicima, država da se odrekne akciza za gorivo, pa da ono bude duplo jeftinije za poljoprivrednike", istakao je Zelenović.
 
Potrebno je novac iz državne kase i evropskih fondova upumpati u poljoprivredu, da bismo bili proizvođači hrane, njeni izvoznici, a poljoprivrednici imućni, što bi značilo da su cene hrane oborene, naveo je Zelenović.
 
"Ne možete da očekujete od naših poljoprivrednika da budu konkurentni ako onaj tamo u Rumuniji ima podsticaje 350-500 evra, ovaj u Bugarskoj 280-400 evra, onaj u Hrvatskoj 350-400 evra, a naši poljoprivrednici 8.000 dinara", zaključio je Zelenović.
  • Pićuka

    09.10.2022 12:44
    Blago je hrana i voda a ne litijum. Sada neko drami o svetskom ratu, Staljingradu, kataklizmi ... Setite se da su nekada u ratu davali porodično zlato za tablu slanine.
  • Mile

    09.10.2022 09:57
    Treba i hleb uvoziti
    Pa, kada moze poljsko mleko da kosta 120 dinara, a domace 160, krompir domaci 120, uvozni 80, logično je da se trend uvoza nastavi, jer nasim ponudjacima nikada dosta, povećavali bi cene 3 puta dnevno da nema uvoza.
  • Trole

    08.10.2022 21:31
    Video sam u marketu pasulj iz Kanade i Argentine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija