Slovenci preuzeli paraćinsku fabriku stakla

Slovenačko preduzeće za proizvodnju staklene ambalaže "Staklara Hrastnik", preko svog vlasnika GlobalGlass iz Švajcarske, preuzima staklaru SFS Paraćin.
Slovenci preuzeli paraćinsku fabriku stakla
Foto: Pixabay
Kako se navodi u saopštenju te kompanije, staklare će postati sestrinske kompanije i značajno će doprineti realizaciji strateških planova grupe.
"Staklara Hrastnik" je jedan od vodećih evropskih ponuđača specijalnog ambalažnog stakla.
Investicijom u staklaru SFS Paraćin, koja je pre preuzimanja bila u stečaju i predmet nacionalnog programa revitalizacije staklarske industrije u Srbiji, GlobalGlass grupa povećaće proizvodne kapacitete - odmah za do 300 tona stakla dnevno i asortiman proizvoda.
 
Generalni direktor Staklare Hrastnik Peter Čas rekao je da će glavni deo proizvodnje u Srbiji ostati vezan za standardni kvalitet stakla za prehrambenu industriju, potrebe srpskog tržišta i isporuke na tržišta jugoistočne Evrope, gde primećuju nedostatak ponude.
 
"Deo asortimana biće premešten iz Slovenije u paraćinsku fabriku, a na taj način nameravamo da podignemo nivo kvaliteta, dodatu vrednost i profitabilnost srpske fabrike. U međuvremenu, najveći deo izvoza Staklare Hrastnik će i dalje da bude usmeren na strateška tržišta zapadne Evrope i staklo premium i super-premium kvaliteta", istakao je Čas.
 
Preuzimanje staklare SFS Paraćin i dalje je predmet uobičajenih odloženih uslova, uključujući i saglasnost nadležnih institucija za zaštitu konkurencije. Postupci bi trebalo da budu završeni do kraja prvog kvartala naredne godine. 
  • Neša

    22.10.2022 22:27
    Neverovatno
    Sve sami stručnjaci . Odakle im tolike informacije
  • Mile

    22.10.2022 11:15
    Realnos’
    Nas narod voli da radi za gazdu i to je tako.
  • mile

    22.10.2022 08:43
    Zasto se zalite birali ste u aprilu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.