Stotine zaposlenih u Tviteru odbile Maskov ultimatum - ugroženo poslovanje kompanije

Tviter se bori da zadrži zaposlene nakon što je njegov novi vlasnik Ilon Mask zahtevao od njih da se obavežu na "prekovremeni rad visokog intenziteta" ili da u suprotnom napuste kompaniju.
Kriza u Tviteru dostigla je novi vrhunac sinoć pošto je prijavljeno da su stotine zaposlenih odbile ultimatum Maska, što je ugrozilo sposobnost kompanije da nastavi normalno poslovanje, prenosi Gardijan.
Pošto je kompanija privremeno zatvorila svoje kancelarije za zaposlene, korisnici Tvitera počeli su da se opraštaju od ove društvene mreže i povezuju sa nalozima na drugim platformama.
Odlasci iz kompanije uključuju brojne inženjere odgovorne za otklanjanje grešaka i sprečavanje prekida usluga, što otvara pitanja o stabilnosti platforme zbog gubitka zaposlenih i izaziva rasprave u menadžmentu u vezi da neophodnošću da se pojedini zaposleni vrate, saopštili su sadašnji i bivši radnici Tvitera, navodi britanski list.
 
Kao prvi znak da je broj onih koji su odbili da potpišu Maskov ultimatum veći nego što se očekivalo, jeste njegovo novo obaveštenje zaposlenima u četvrtak, u kome je poručio da će im biti dozvoljeno da rade od kuće ako njihovi menadžeri potvrde njihov "odličan učinak".
  • Brka

    19.11.2022 08:56
    Ilon Mask, supergenije.

    1) Otpusti pola zaposlenih u prve dve nedelje.
    2) Naredi preostaloj polovini da radi dvostruko duže i jače za istu platu.
    3) Profit!

    U stvarnosti:
    1) Otpusti pola zaposlenih.
    2) Skontaj da si otpustio deo onih koje nisi trebao da otpustiš. Moli ih da se vrate dok ti se smeju u lice.
    3) Naredi preostaloj polovini da radi dvostruko duže i jače za istu platu. Gledaj zbunjeno dok ti se smeju u lice i daju otkaz.
    4) Sada ima toliko malo zaposlenih da moraš da zatvoriš kancelarije i usluga počinje da šteka. Pokušaš da uštediš tako što isključiš nebitne servise. Ispostavilo se da je jedan od njih bitan za logovanje u tviter.
    5) Masovno napuštanje kompanija koje su se reklamirale na tviteru, tako da prihodi padaju na najniži nivo od kada postoji tviter.
    6) Profit?!!
  • nikita petrovic

    19.11.2022 08:54
    doom and gloom
    bez obzira na čikaški model 3x8h biološki svako ljudsko biće sveta može da održi pažnjui fokus nad radom efektivno 4h.tada hemija čoveka ide u stav bunta i odbrane,slede ljudske manipulacije npr.idem po kafu,sendvić,učestala verbalna komunikacija sa kolegama u smislu posla koji rade,sve češći odlazak u taolet itd,poznato je posebno u it kompanijama održavanje tihih žurki gde su u upotrebi frust sex,kolzumiranje alkohola i narkotika,kako god organizam uspeva da da svede svj efekat koncentracije na 4h, retko ko od monetarnih bogova zna za tu potvrđenu studiju,priroda dalje vlada i u "silikonskim dolinama" a sveta natura je u dominaciji jer je nepobediva
  • Novosadjanka

    18.11.2022 19:09
    Bravo
    Kakvi menadzeri i hr-ovi, nista bez inzenjera, ne dajte se gospodo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija