I benzin i dizel pojeftinili pred Novu godinu: Ovo su cene za narednih sedam dana

Nova maksimalna cena evrodizela će od danas u 15 časova na pumpama biti 197 dinara, dok će benzin koštati 164 dinara, saznaje Euronews Srbija.
I benzin i dizel pojeftinili pred Novu godinu: Ovo su cene za narednih sedam dana
Foto: 021.rs
Dizel je na pumpama do danas koštao 199, a cena benzina je bila 167 dinara.
Vlada Srbije od februara kontroliše cene goriva, a one se usklađuju nedeljno i petkom ih objavljuje nadležno ministarstvo. Kada su prvi put zamrznute benzin je koštao 171 dinara, a dizel 179 dinara.
Na sednici Vlade Srbije je prošle nedelje doneta i odluka o produženju privremene zabrane izvoza evro dizela EN 590 do kraja godine.
 
Vlada Srbije je inače ranije produžila ograničenja za cene derivata nafte, te izvoz prirodnog gasa i evro dizela. Trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte produženo je do 31. decembra. Do kraja ove godine produženo je i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte - olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.
 
"Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa odlučeno je da se produži privremene zabrane izvoza i iznošenja te robe. Odluka će se primenjivati od 1. decembra i trajati mesec dana", saopšteno je iz Vlade Srbije.
  • Novi Sad

    24.12.2022 07:26
    U Hrvatskoj i Sloveniji košta 1,46 € Dizel.
  • Jovan

    24.12.2022 06:16
    Keln 1.68e
  • The n

    23.12.2022 21:48
    Juce sipao na kosovu za 1,47 evra dizel. Predlazem da se srbija pripoji kosovu i da priznamo njihovu vlast. Ocigledno su bolji od ovih “nasih”

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija