Za neke nema krize: Rekordna prodaja automobila Rols-rojs tokom 2022. godine

Kriza troškova života ne utiče na luksuzne automobile, pošto je britanski proizvođač automobila Rols-rojs ostvario najveću godišnju prodaju tokom 2022. sa ukupno 6.021 prodatim primerkom.
Za neke nema krize: Rekordna prodaja automobila Rols-rojs tokom 2022. godine
Foto: Pixabay
To predstavlja povećanje od osam odsto u odnosu na 2021. godinu, sa isporukama kupcima u 50-ak zemalja, saopštila je kompanija koja pripada nemačkoj grupaciji BMW.
Najviše automobila je prodato u SAD, Kini i Evropi, dok se ostatak tržišta automobila još oporavlja od pandemije korona virusa i globalne nestašice poluprovodnika.
Međutim, luksuzne marke automobili kao što su Bentli i Bugati ostvarile su dobru prodaju tokom epidemije korona virusa.
 
Dokaz dobrog stanja prodaje luksuznih automobila je primer kompanije Lamborgini koja je u avgustu saopštila da je unapred prodala svoje automobile do početka 2024. godine.
  • Petar

    10.01.2023 11:31
    PetarJak3@yahoo.com
    Nastavak smrti srednjeg sloja…
    Ziveo 1%…..
  • Barka

    10.01.2023 10:11
    da
    Kad nas zatvore zbog Krakena.. ili kako god se bude zvao razlog.. da bogati mogu da se provozaju pustim gradom , da ih ne remeti sirotinja, ono, da nas ne gledaju po ulicama svog grada...
  • >:(

    10.01.2023 08:50
    Jer se ceo svet vraca u robovlasnicki sistem, socijalne razlike su ogromne, kontrola neprekidna (Da li igde idete bez mobilnog telefona?), vecina ljudi radi sve vise, a samo jedna plata ih deli od bede.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.