Zoom otpušta 1.300 ljudi, direktor firme kaže da će sebi smanjiti platu za 98% i odreći se bonusa

Kompanija Zoom otpustiće 1.300 ljudi, odnosno oko 15 odsto radne snage u celom svetu, jer se usluga video-sastanaka, koja je tokom pandemije kovida19 postala sveprisutna, prilagođava sporijem rastu.
Zoom otpušta 1.300 ljudi, direktor firme kaže da će sebi smanjiti platu za 98% i odreći se bonusa
Foto: Pixabay
Blumberg prenosi reči glavnog izvršnog direktora te kompanije Erika Juana, koji je naveo da će kompanija otpustiti oko 1.300 ljudi u okviru restrukturiranja.
Juan je na svom blogu napisao da "sebe smatra odgovornim" za probleme kompanije i rekao da će smanjiti sebi platu i odreći se bonusa.
"Naša putanja je zauvek promenjena tokom pandemije. Nismo proveli dovoljno vremena u analizi naših timova kako bi procenili da li je naš rast održiv", naveo je Juan.
 
Juan je naveo da će njegova osnovna plata, koja je prošle godine iznosila 301,731 dolara, biti smanjena za 98 odsto i da će se odreći korporativnog bonusa za fiskalnu 2023. godinu.
 
Njegova ukupna primanja za fiskalnu 2022. iznosila su 1,1 milion dolara, prema podacima iz maja 2022.
 
Nakon što je pridobila milione korisnika na vrhuncu pandemije, kompanija Zoom sada pokušava da preokrene usporavanje rasta tako što će proširiti ponudu usluga i alata, ali je uprkos tome prijavljen jednocifreni rast prihoda u poslednja dva kvartala, a analitičari predviđaju da će prodaja pasti i u trećem kvartalu, navodi Blumberg.
  • Bananamen

    08.02.2023 16:54
    @rale
    E da je tebi milion... Mentalitet gde milion moze samo sa neba da padne a da posle toga poklanjas i ne radis je bas prisutan kod nas. To tako jednostavno ne funkcionise druze
  • rale

    08.02.2023 08:29
    Eh, da je meni milion EUR, do kraja života bi radio za džabe i po potrebi i izigravao sveca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.