Tesla u Šangaju otvara fabriku koja će proizvoditi velike baterije

Kompanija za proizvodnju električnih automobila "Tesla" Ilona Maska saopštila je da se širi u Kinu dok gradi novu fabriku za proizvodnju svojih velikih baterija, javlja BBC.
Tesla u Šangaju otvara fabriku koja će proizvoditi velike baterije
Foto: Pixabay
Fabrika u Šangaju moći će godišnje da proizvodi 10.000 jedinica za skladištenje energije Megapack, objavila je kompanija. 
Megapack je veoma velika baterija koja se može koristiti za stabilizaciju energetskih mreža i sprečavanje nestanka struje.
"Tesla" već ima fabriku Megapack u Kaliforniji, koja takođe proizvodi 10.000 jedinica svake godine.
 
Očekuje se da će radovi na izgradnji nove fabrike Megapack u Kini početi kasnije ove godine, a proizvodnja baterija treba da počne do leta 2024. godine, navodi kineska državna agencija Hsinhua.

Teme

Tesla
  • Pićuka

    11.04.2023 17:46
    Japanci prave velike baterije u malim pakovanjima. Tako kaže legenda. Inače Kinezi razvijaju natrijumove baterije a šta će uvaliti Masku?. Kinezi su Komunisti a Komunisti su vrlo kvaran soj ljudi. To kaže legenda iz Srbije.
  • Samo pitam

    11.04.2023 07:28
    Ilon Mask se kladi na to da neće doći do rata između Kine i USA i pored svih prognoza RTS-a, Pinka, Hepija, B92, Informera i sl ... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.