Brnabić očekuje inflaciju od osam odsto, ukazala na "važnost izgradnje nacionalnog stadiona"

Premijerka Ana Brnabić rekla je na sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) da očekuje da privredni rast ove godine bude 2,5 odsto, a inflacija osam odsto.
Brnabić očekuje inflaciju od osam odsto, ukazala na "važnost izgradnje nacionalnog stadiona"
Foto: Pixabay

Na sednici je ocenjeno da je rast BDP-a u prvom kvartalu ove godine od 0,7 odsto bolji od očekivanog, saopštila je Vlada Srbije.

"Oblasti koje su zaslužne za rast BDP-a su industrija i poljoprivreda", istakla je Brnabić i dodala da su u oblasti poljoprivrede ključni klimatski uslovi.

Ona je istakla da je za očuvanje održivog privrednog rasta neophodno i dalje ulaganje u kapitalne projekte i ukazala na "važnost izgradnje nacionalnog stadiona".
 
Govoreći o turizmu premijerka je naglasila da na tu oblast može direktno da se utiče i dodala da Srbija beleži rekordne podatke, kako u posetama domaćih tako i stranih turista.
 
Brnabić je istakla važnost promocije Srbije i svih njenih znamenitosti na najbolji način, u državama čiji su građani iskazali zainteresovanost da obiđu Srbiju.
  • Ана

    09.05.2023 16:17
    Лицемерје
    Па инфлација је већ петнест посто а кад још посккупи струја десет посто шта ће бити она не зна за инфлацију подиже са рачуна кад јој треба и колко јој и не треба треба да се нађе за свакои случај мало башкиша и она не види инфлацију и зато може да пева дуго те дуго очекујем,,,,
  • N

    09.05.2023 14:25
    N
    Dakle rast 1,7% a inflacija 15%.
    Garant,znamo ih odavno.
  • Sportista

    09.05.2023 11:28
    Da, važan je ...
    "ukazala na "važnost izgradnje nacionalnog stadiona"
    - Kako da ne !
    - Od "egzistencijalnog" je značaja za tvog "šefa" i uži krug njegovih saradnika...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.