Rok za podnošenje prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana ističe u ponedeljak

U ponedeljak ističe rok za podnošenje prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana, saopštila je danas Poreska uprava Srbije.
Rok za podnošenje prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana ističe u ponedeljak
Foto: Pixabay
"Fizička lica koja su u 2022. godini ostvarila dohodak koji je predmet oporezivanja godišnjim porezom na dohodak građana a koji umanjen za plaćene poreze i doprinose prelazi iznos 3.719.376 dinara, da rok za podnošenje poreske prijave PP GPDG i plaćanje poreza ističe u ponedeljak 15. maja", naveli su iz Uprave.
Ukoliko poreski obveznik do 15. maja ove godine ne podnese prijavu, Poreska uprava Srbije će to učiniti umesto njega.
Za dodatne informacije, poreski obveznici mogu da se obratiti Kontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111 i neposredno zaposlenima na šalterima „Vaš poreznik“ u 37 filijala širom Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.