Ilon Mask ponovo najbogatiji na svetu

Ilon Mask, vlasnik Tesle i SpaceX, vratio se na poziciju najbogatijeg čoveka na svetu nakon što ga je krajem 2022. godine prestigao vlasnik modnih brendova LVMH Bernara Arnoa.
Ilon Mask ponovo najbogatiji na svetu
Foto: Beta/AP
Prema podacima "Bloomberg Billionaires", neto vrednost direktora Tesle (TSLA) sada oko je 192 milijarde dolara, u poređenju sa 187 milijardi dolara Arnoa.
Dva centimilijardera, termin koji se koristi za ljude s bogatstvom većim od 100 milijardi dolara, mesecima su se borili za prvo mesto.
Ove nedelje, Arnoovo bogatstvo je palo nakon pada deonica LVMH-a u sredu, prema računici Blumberga.
 
Arno je nadmašio Maska u decembru, jer je njegovo bogatstvo poraslo zbog buma u prodaji luksuzne robe koja je pomogla u povećanju cene deonica LVMH-a. LVMH, jedan od najvećih svetskih konglomerata, dom je brendova uključujući Luj Viton, Dior i Selin.
 
U međuvremenu, Mask je poslednjih godina uživao u velikom usponu na svetskoj listi bogataša jer je njegovo bogatstvo direktno povezano s bogatstvom Tesle, proizvođača električnih automobila. Njegova najveća imovina su deonice kompanije, kojih poseduje oko 13 odsto.
 
Osim Tesle, Mask je i izvršni direktor SpaceX-a, kompanije za istraživanje svemira, i vlasnik društvene mreže Tviter.
 
Deonice LVMH-a ove godine su porasle za 19,7 odsto, dok su Tesline porasle za 65,6 odsto u godini do danas.
  • Ringla stara

    01.06.2023 15:43
    Zar nije Zeljko Mitrovic.Ovo je za njega uvreda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija