Brodska prevodnica na HE "Đerdap dva" biće van saobraćaja godinu dana

Brodska predvodnica na hidroelektrani (HE) "Đerdap dva" biće van saobraćaja u narednih godinu dana zbog generalnog remonta, saopštila je Lučka kapetanija u Prahovu.
Brodska prevodnica na HE "Đerdap dva" biće van saobraćaja godinu dana
Foto: Pixabay

Opsežni remontni radovi trajaće od 18. jula ove godine do 17. jula 2024. godine, a celokupno prevođenje plovila u tom sektoru Dunava preuzeće u tom periodu rumunska predvodnica.

Cilj remonta je povećanje pouzdanosti njenog rada i smanjenje trajanja prevođenja s reke u jezero i obrnuto.

Sva plovila su upozorena da prilagode brzinu opštoj bezbednosti plovidbe i poštuju naloge rukovodioca brodske predvodnice, inspektora bezbednosti plovidbe i Lučke kapetanije Prahovo.
 
"Svaki prekršaj odredaba ovog saopštenja smatraće se prekršajem u unutrašnjoj plovidbi i kazniće se u skladu sa odredbama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama i Uredbom o uslovima za plovidbu i pravilima plovidbe na unutrašnjim vodama", upozorila je Lučka kapetanija.
  • Hidra

    25.06.2023 08:17
    Sreca da su napravili tako prijateljsko-neprijateljski objekat sa dva postrojenja, umesto sa jednim pa da dele proizvod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.