Kompanija iz Abu Dabija preuzima Yettel u Srbiji

Kompanija Emirates Telecommunications Group iz Abu Dabija pristala je da kupi kontrolni udeo u PPF Telekom grupi u Bugarskoj, Mađarskoj, Srbiji i Slovačkoj za 2,15 milijardi evra.
Emirates Telecom je potpisao obavezujući ugovor za kontrolni udeo u PPF-ovim uslužnim i infrastrukturnim kompanijama u ovim zemljama, osim u Mađarskoj gde Corvinus Nemzetkozi Befektetesi poseduje 25 odsto udela, piše Biznis.rs.
Do dogovora je došlo nakon što je div iz Abu Dabija, vredan 60 milijardi dolara, rekao da ima "kapacitet i sredstva" za investiranje, rekao je glavni izvršni direktor Hatem Dovidar ranije ove godine za TV Blumberg, dodajući da je njegov fokus bio na mogućnostima u Evropi, Aziji i Africi.
PPF Telekom, deo poslovnog carstva porodice češkog milijardera Kelner, čine Yettel Bugarska, Yettel Mađarska, Yettel Srbija, O2 Slovačka i infrastrukturna preduzeća CETIN i O2 Netvorks u tim zemljama.
 
Porodica Kelner, čije neto bogatstvo Blumbergov indeks milijardera procenjuje na 12,1 milijardu dolara, traži potencijalne ciljeve akvizicije u Evropi kao deo strategije da preusmeri svoj investicioni fokus nazad na zapadna tržišta nakon godina ekspanzije po Aziji.
 
Dogovor uključuje do 350 miliona evra u isplatama ukoliko PPF premaši određene ciljeve, a u suprotnom predviđa povrat do 75 miliona evra ako deo tih ciljeva ne bude ispunjen do finalizovanja dogovora.
  • Plaćač poreza

    03.08.2023 14:53
    Jel to predsednik počeo svoje pokradene pare da vraća u zemlju?
  • /

    03.08.2023 08:26
    /
    pre neki dan su javilida je onaj zajed umro
  • Realista

    02.08.2023 18:32
    Kad menjaju ime?
    Predlažem "Camel"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.