Nokia otpušta 14.000 ljudi

Finska kompanija Nokia otpustiće do 14.000 zaposlenih u pokušaju da smanji troškove, jer smanjena potrošnja kod telekom operatora utiče na prodaju njenih 5G proizvoda.
Nokia otpušta 14.000 ljudi
Foto: Pixabay
Kompanija je saopštila da želi da smanji troškove do 1,2 milijarde evra do 2026. godine i da će to učiniti smanjenjem broja radnih mesta na 72.000 do 76.000 u odnosu na sadašnjih 86.000, prenosi "Financial Times".
Prodaja je opala za petinu u trećem kvartalu, a Nokia navodi da su makroekonomska neizvesnost i više kamatne stope navele telekom operatore da smanje potrošnju.
Uvođenje programa smanjenja troškova u kompaniji Nokia usledilo je nakon upozorenja o profitu i intenziviranja plana restruktuiranja u konkurentskoj švedskoj kompaniji Erikson ranije ovog meseca.
 
Nokia je ranije ove godine promenila svoj prepoznatljivi logotip i najavila da prestaje da proizvodi mobilne telefone po kojima je postala čuvena, posvećujući se u potpunosti poslovnoj tehnologiji.

Teme

nokia

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.