Mali: Prognozirana inflacija za narednu godinu do 4,5 odsto, prosečna penzija 390 evra

Prognozirana inflacija za narednu godinu biće četiri do 4,5 odsto, najavio je ministar finansija Siniša Mali.
Mali: Prognozirana inflacija za narednu godinu do 4,5 odsto, prosečna penzija 390 evra
Foto: Pixabay
On je ponovio da će od prvog januara plate u javnom sektoru biti povećane za deset odsto, a penzije veće za 14,8 odsto, te da će prosečna penzija biti 390 evra.
 
"Idemo sa najvećim procentom povećanja minimalne zarade ikada, 17,8 odsto, nama će minimalna zarada iznositi 47.154, a projekcija za inflaciju za narednu godinu je četiri do 4,5 odsto", rekao je Mali na televiziji Prva.
Pohvalio se da država kontroliše cenu benzina, da je cena struje i hleba najniža u regionu, te da će studenti kroz studentsku karticu imati dodatne popuste.
Mali je rekao da će studenti imati popust na primer 15 odsto za bioskope, dva odsto na putarine ili 10 odsto na avio karte, 15 odsto na ski-pas, što će mnogo doprineti povećanju studentskog standarda.
 
Ministar je u predizbornom programu na Prvoj rekao da ništa pametno nije čuo od opozicije u ovoj kampanji.
  • Dr Miggyy

    14.12.2023 15:24
    ZAVET PENZIONERA
    Svaka čast Vučiću što se hvali sa povećanjem primanja penzionera, a zaboravio da kada je on zalegao na krmi vlasti prosečna penzija bila je iznad 60% tadašnje prosečne plate, a sada je. uz pomoć MMF, pala na oko 40% prosečne plate. Penzije, za vreme vladavine Vučića od 2012. godine do danas su porasle za 150%, a plate, u tom periodu, su narasle za 208%. Još je Vučić otimao penzije iznad 25.000 dinara bezdušno i lopovski punih četiri godine od 2014. do 2018. godine, a zaboravio je da vrati otetog. Da zaboravio da vrati otetog, a nije zaboravio da šalje ili zajebava penzionere šaljući im pismo zahvalnosti za čiju poštarinu je platio normalno iz „svog džepa“ 39 miliona dinara Pošti, umesto da pomogne svoje najsiromašne glasače. Sada Vučić je najavio povećanje plata u proseku 1.400 evra i prosečne penzije 650 evra ili 46,43% prosečne plate, a ne 60%, kako je bilo. Penzioneri, pre glasanje, stavite prst na čelu i razmislite za koga će glasate, nećete valjda za svog „omiljenog grobara“.

  • Ftt

    02.12.2023 23:19
    Cekaj Mali,gde se ti zaleces....buduci premijer je Dacic,ko zna da li ces biti ministar finansija...mozda budes ministar za dijasporu,ili za kontakt sa Srbima van Srbije...ako izgubite BG,onda papiri BG na Vodi dolaze u ruke opozicije...ko zna sta sve tu ima
  • zztop

    02.12.2023 18:21
    Nema šta svaka mu je doktorska ... hahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija