Kompanija DDOR postala članica UN Globalnog dogovora

Kompanija DDOR postala je članica Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija.

Pred sam kraj godine, posle priznanja za snažno zalaganje u oblasti očuvanja životne sredine i održivi razvoj, kompanija DDOR dobila je još jednu snažnu potvrdu posvećenosti ovoj oblasti – postala je član Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija (UN Global Compact), najveće svetske dobrovoljne inicijative za održivi razvoj i društveno-odgovorno poslovanje kojim koordinira najvažnija međunarodna organizacija današnjice. 

Unipol Grupa kao dokazano posvećeno društvo koje primenjuje načela održivog razvoja u svojoj poslovnoj strategiji, pristupila je 2018. godine UN Globalnom dogovoru, najvećoj inicijativi korporativne održivosti na svetu. 
 
Od tada, Grupa podnosi godišnje izveštaje o napretku iz oblasti održivog razvoja koji se odnose na četiri stuba Globalnog dogovora: ljudska prava, standardi rada, zaštita životne sredine i anti-korupciona politika.
Početkom 2023. godine, DDOR je organizaciono osnažen uspostavljanjem Direkcije za održivi razvoj. Time su pored svih planiranih aktivnosti vezanih za povezivanje naše osnovne delatnosti sa principima odgovornog poslovanja (ESG-a u širem obliku), formalnu potvrdu dobile i sve prethodne i tekuće akcije. Uz sve navedeno, DDOR ovim sledi, uz snažnu podršku, i primer svoje matične Grupacije. 
 
Pristupanjem UN Globalnom dogovoru, DDOR je kao jedna od vodećih osiguravajućih kuća u Srbiji, a prva iz industrije osiguranja, postala deo globalne zajednice koja broji preko 15 hiljada kompanija iz 162 zemlje sveta. 
 
Kao društveno-odgovorna kompanija, DDOR ne vidi svoju ulogu samo u pružanju usluge osiguranja, već i u pozitivnom doprinosu zajednici i okolini. 
 
Postajući deo ove globalne inicijative, DDOR ima priliku da razmenjuje najbolje prakse sa sličnim kompanijama širom sveta, uči od lidera u oblasti održivosti, i aktivno učestvuje u kreiranju pozitivnih promena na lokalnom i globalnom nivou.

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.