Poskupelo gorivo u Crnoj Gori i Hrvatskoj

U Crnoj Gori i Hrvatskoj od danas je gorivo skuplje za cent ili dva, a nove cene važiće u naredne dve sedmice.
Poskupelo gorivo u Crnoj Gori i Hrvatskoj
Foto: 021.rs
Od ponoći su u Crnoj Gori poskupele sve vrste goriva za dva ili jedan cent.
 
Cena BMB 98 je 1,52 evra za litar, što je dva centa više u odnosu na dosadašnju, a BMB 95 košta 1,48 evra za litar, što je takođe dva centa više.
Lož ulje se prodaje po ceni od 1,40 evra, za dva centa više, a evrodizel za 1,43 evra za litar, što je cent više u odnosu na dosadašnju cenu.
 
U Hrvatskoj su od danas takođe cene goriva više za jedan do dva centa, pa tako osnovna benzinska goriva koštaju 1,40 evra za litar, što je povećanje od dva centa u odnosu na dosadašnju cenu.
Dizel je poskupeo za jedan cent i koštaće takođe 1,40 evra litar.
 
Plavi dizel poskupeo je za dva centa na 0,87 evra po litri, a gas za cent, na 1,18 evra po kilogramu.
 
Gas u bocama takođe je poskupeo za cent i sada košta 1,74 evra po kilogramu.
  • Haha

    03.01.2024 20:24
    @MićaBap
    Zavisi šta sipaš. I ja ponekad točim preko. INA eurosiesel je jeftiniji ali i mnogo gori od NIS-ovog, auto ga više troši, više dimi, češće šaturira DPF
  • MićaBap

    03.01.2024 15:04
    Sreća?
    Malo jel lakse nama iz pograničnog područja... Ako nista drugo makar se malo jeftinije vozimo a mogu reci slobodno i kvalitetnije (dizel)....
  • Map

    03.01.2024 13:52
    Bez obzira jos uvek je to puno jeftinije nego u Srbiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.