EPS vratio direktora koji je smenjen u vreme najveće krize u tom preduzeću

Odlukom Nadzornog odbora, EPS je dobila dvojicu novih izvršnih direktora.
EPS vratio direktora koji je smenjen u vreme najveće krize u tom preduzeću
Foto: 021.rs
Kako piše Nova.rs, jedan od njih, Savo Bezmarević, smenjen je pre dve godine u vreme najveće krize u tom preduzeću, odlukom tadašnjeg generalnog direktora Milorada Grčića.
 
Bezmarević je od ponedeljka postavljen na poziciju direktora za proizvodnju, dok je Davidu Žarkoviću pripao elektroenergetski sektor
Bezmarević je bio izvršni direktor za proizvodnju energije kada je 12. decembra 2021. godine čitav energetski sistem doživeo kolaps - bez struje je bilo više od 136.000 ljudi i više od 2.200 trafo-stanica, a grejanje je u Obrenovcu uspostavljeno tek dva dana kasnije, nakon što je ispalo šest od osam blokova termoelektrane "Nikola Tesla" (TENT).
 
Bezmarević je smenjen tri dana kasnije, sa još tri direktora.
Do kolapsa je došlo jer je u noći 11/12. decembra u peć TENT-a ubačen ugalj lošeg kvaliteta, u kojem je bilo i blata.
 
Iz EPS je tada objašnjeno da su velike snežne padavine, vetar i prvenstveno mokar sneg koji se ledio napravili probleme u dopremanju uglja, ali i da je utvrđeno da je rudniku "Kolubara", koji snabdeva TENT, u vagone utovaren ugalj lošijeg kvaliteta koji se tokom transporta natopio vlažnim snegom i zamrznuo.

Teme

EPS

Komentari 22

  • Eps

    18.01.2024 18:28
    Je
    U statusu ad i vise ne bi trebalo da se bavite epsom na ovaj nacin. U njemu rade strucjaci i tim poslovima koji su izuzetno slozeni nisu dorasli ni profesori na univerzotetu. Moze neko da bude i partijski opredeljen ali to ne umanjuje njegovu szrucnost.
  • Akadem

    18.01.2024 09:36
    ČELNIK JE ZAKON, A NE ZAKONI
    Najzad EPS se setio da vrati smenjene direktore od strane tadašnjeg generalnog direktora EPS-a, pečenjara Grčića, koji je time pokrio svoje načinjene greške. Tako je to na brdovitom Balkanu, gde ne vladaju zakoni, niti se poštuje Ustav. Zakon je jedan čovek, pa bilo gde da je i sa kojom funkcijom i ne mora da je obrazovan za oblast koju vodi, važno je da je stranački drug, klimoglavac, uvlakač i poltron.
  • Sremac

    18.01.2024 09:00
    Šta ste mislili
    da će se desiti posle navodnog hakerskog napada na EPS?! Ja mislim da se iza tog "hakerskog napada" na EPS, krije neka ozbiljna muljavina.... Videćemo u narednih 6-12 meseci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.