Zatvara se fabrika "Adient siting" u Kragujevcu: Snabdevala je "Fijat" sedištima

Fabrika "Adient siting", snabdevač "Fijata" sedištima za automobila, koja je 11 godina radila u Industrijskoj zoni Grošnica u Kragujevcu, prestaće sa radom do kraja februara.
Zatvara se fabrika "Adient siting" u Kragujevcu: Snabdevala je "Fijat" sedištima
Foto: Pixabay
Prema saznanjima "Kragujevačkih novina", Fijat nije planirao Adient kao dobavljača opreme za novi model automobila, pošto će, navodno, sam praviti sedišta. 
 
Oko 140 zaposlenih ne radi već godinu i po, a oni koji nisu pristali da odu na rad u inostranstvo primali su minimalac, koji će dobijati do kraja narednog meseca.
Kako je za Kragujevačke rekao Vuk Arsić, koji je zaposlen u toj firmi, radnicima se nudi da konkurišu za prelazak u "Fijat" ili da se prijave za socijalni program, odnosno otpremnine, a one su do 600.000 dinara.
 
Za prelazak u "Fijat", gde mogu da prime 70 do 80 ljudi, prijavila se, koliko on zna, većina radnika iz proizvodnje, dok ostali čekaju otpremnine.
"Firma 'Adient' je montirala sedišta od svojih dobavljača koji su dostavljali metalne i ostale delove. Prema mom mišljenju, sedišta su bila najskuplji deo koji je 'Fijat' ugrađivao u svoja vozila, jer je ostale glavne delove dobijao iz Italije. Međutim, sada je doneta odluka da sedišta za novi model koji ćepočeti da se proizvodi ove godine izrađuju sami", rekao je sagovornik "Kragujevačkih novina". 
 
"Adient" je američka firma iz Nju Džersija.  
  • Daca

    19.01.2024 11:38
    Ko sa Italijanima auto sklapa, doručkuje pedalu.
  • Goran

    18.01.2024 17:45
    Hvala vucicu
    Tako to radi zapad kupi fabriku za sitnu lovu dobije povlastice zatvori fabriku i sve masine iznese iz zemlje zar ovi nasi nemogu da sklope ugo or sa nekom drugom auto kompanijom ili naprimer da drave sjedista za autobuse kamione i da im zabrane da iznesu masine iz zemlje i ostave gole
    Zidove

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.