Gradonačelnik Londona: Treba razmotriti carinsku uniju sa EU

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je da britansko ujedinjenje sa Evropskom unijom na planu carina treba da bude na dnevnom redu kada se bude razgovaralo o Bregzitu ove godine.
Gradonačelnik Londona: Treba razmotriti carinsku uniju sa EU
Foto: 021.rs
"Hajde da razgovaramo. Ne kažem danas da treba da se ponovo vratimo u EU. Kažem da (šef diplomatije u senci iz redova laburista) Dejvid Lami ne govori uzalud kada kaže da treba da imamo bliže odnose sa EU", rekao je Kan, preneo je Blumberg.
On je rekao da je "ekonomska cena izuzetno teškog Bregzita velika" dok je kritikovao "omertu", odnosno zavet ćutanja.
Ovo znači, kako dodaje Blumberg, "nije dopušteno da se priča da se treba približiti EU, pridružiti jedinstvenom tržištu, zajedničkoj carinskoj uniji".
 
Kan je, takođe, rekao da konzervativna vlada Rišija Sunaka koristi deportacioni plan "Ruanda" na isti način na koji se koristio Bregzit - "kao odvraćanje od problema koje su izazvali zemlji".
  • Liman

    20.01.2024 20:37
    Jednom rečju, podlegli su populističkoj propagandi i sada vide da su usrali m*tku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.