Za direktora EPS-a u igri sedam imena: Među njima londonski bankar i savetnik Siniše Malog

Miloš Stefanović, bankar u Londonu, jedan je od kandidata za generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS), saznaje agencija Beta.
Za direktora EPS-a u igri sedam imena: Među njima londonski bankar i savetnik Siniše Malog
Foto: Pixabay
Konkurs za mesto čelnog čoveka u EPS-u raspisan je u avgustu prošle godine i bio je otvoren do 15. septembra, ali postupak još nije završen.
 
Za tu poziciju konkurisalo je 40 kandidata, a sedmoro je u užem izboru.
Među kandidatima koji su u užem izboru je i sadašnji vršilac dužnosti direktora EPS-a Dušan Živković koji je na tom mestu od juna prošle godine, a u EPS-u je bio menadžer za razvoj proizvodnje.
 
Na listi kandidata je i Vuk Delibašić koji je savetnik ministra finansija Siniše Malog.
Odluku o izboru generalnog direktora EPS-a treba da donese novi Nazorni odbor tog akcionarskog društva, izabran u junu prošle godine.
 
Prema saznanjima Bete, Stefanović se prijavio na konkurs za izbor generalnog direktora EPS sa motivom da stabilizuje poslovanje te najveće kompanije u Srbiji, koja je u državnom vlasništvu, primeni stečeno znanje i iskustvo, pre svega u poslovanju sa vodećim regionalnim i svetskim energetskim igračima.
 
Stefanović je rođen i odrastao u Beogradu. Po dolasku u Veliku Britaniju 1991. godine studirao je na Univerzitetu u Sariju gde je stekao diplomu i doktorirao elektronsko inženjerstvo i satelitske mobilne telekomunikacije. Od 2000. godine zaposlen je u Siti banci u Londonu, gde je trenutno generalni direktor u sektoru korporativnog bankarstva za prirodne resurse i energiju.
 
On je 2006. godine stekao MBA na INSEAD-u u Francuskoj, a od 2012. do 2015. je radio za Siti banku u Rusiji.
 
Stefanović se detaljnije zainteresovao za poslovanje EPS-a 2021. godine kada su akumilarni problemi u načinu rukovođenja doveli do niza problema u funkcionisanju, padu proizvodnje i havarija u delovima sistema.
Stefanović je trenutno angažovan na nekoliko globalnih projekata - standardizacija nastave srpskog kao drugog jezika za one koji nemaju maternji jezik u srpskoj dijaspori, uvođenje elektronskog glasanja za srpske birače u zemlji i inostranstvu i stvaranje Fondacije za cirkularne migracije.

Teme

EPS
  • zzz

    29.01.2024 19:55
    Zna se
    Kaže se: Biće gore, pre nego što bude bolje. U tigru će biti gore, pa onda još gore.
  • Kapitalizam

    29.01.2024 17:46
    Bankar iz Londona moze samo da otpusti vecinu firme ukljucijuci i “vazne” inzinjere a direktorima da digne plate 10 puta.
    Takav je njihov robovlasnicki mentalitet!

    Mozda cak i dovede jeftinu radnu snagu iz Azije i Afrike.
  • Ja

    29.01.2024 16:45
    A covek koji je kratko bio direkter posle nesretnog Grcica pa bukvalno proteran kad je poceo stvari dovoditi u red?! Mislim da se preziva Tomasevic?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.