Avio-kompanije Željka Mitrovića i kuma Aleksandra Vučića uklonjene sa liste ovlašćenih operatora

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije (DCVS) uklonio je sa liste ovlašćenih vazduhoplovnih operatora tri kompanije - dve u suvlasništvu Željka Mitrovića i jednu u vlasništvu Nikole Petrovića.
Avio-kompanije Željka Mitrovića i kuma Aleksandra Vučića uklonjene sa liste ovlašćenih operatora
Foto: Pixabay
Sa liste ovlašćenih vazduhoplovnih operatora DCVS uklonjene su kompanije Air Pink, Air Emeralds i Star Fly Wings, javlja N1.
Air Pink je u vlasništvu Željka Mitrovića 48,02 odsto, Pink Medija grupe 1,98 odsto i Aleksandra Ilića 50 odsto. 
Air Emeralds je u vlasništvu Air Pinka 100 odsto, a kompanija Star Fly Wings je u vlasništvu Nikole Petrovića, inače kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 
Na listi ovlašćenih operatera DCVS su preostale tri srpske privatne avio-kompanije - MPC Air, u vlasništvu biznismena Petra Matića, zatim Prince Aviation, u kojoj udeo u vlasništvu od 33,34 odsto imaju Veselin Jevrosimović, vlasnik Komtrejda, te državljani Srbije Đorđe Jovanović (33,33 odsto) i Slobodan Stričević (33,33 odsto), kao i kompanija Tinadar Aviation koja je u vlasništvu Nemanje Jovića (51 odsto) i državljanina Letonije Arnoldsa Minginsa (49 odsto). 
  • Darkoni

    01.03.2024 21:29
    Hoće li Srbija uvesti sankcije Rusiji i uskladiti svoju spoljnu politiku sa politikom EU ili će se samoizolovati i sama sebi uvesti sankcije?
  • loki

    29.02.2024 09:13
    lako je biti svetac, kad ti je sveti Petar tata
  • Fuj49

    29.02.2024 08:08
    Siroti ljudi
    Neki leteći kumovi će morati da se vrate na kopnena sredstva prevoza - Lamborginije, Maseratije, Ferarije, Meklarene...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.