Vlada Srbije usvojila uredbu o podsticajima za projekte u nerazvijenim opštinama

Vlada Srbije usvojila je Uredba o utvrđivanju Programa finansiranja projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja sa teritorija izrazito nedovoljno razvijenih opština u ovoj godini.
Vlada Srbije usvojila uredbu o podsticajima za projekte u nerazvijenim opštinama
Foto: 021.rs

Kako je saopšteno, novi propisi su u cilju sistemska podrška podsticanju regionalnog razvoja na celoj teritoriji zemlje.

Realizacijom tog programa omogućiće se stvaranje uslova za održivi razvoj izrazito nedovoljno razvijenih opština čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka.
Podsticaji su namenjeni unapređenju kvaliteta života i sistematsku podršku u zapošljavanju, uključivanju u kulturnu sferu života, povećanju bezbednosti, aktivnom učešću u radu lokalne zajednice, podizanju svesti o zdravom načinu života i rodnoj ravnopravnosti, zaštiti životne sredine, kao i pomoći osobama sa invaliditetom i marginalnim grupama.
  • Haha

    10.03.2024 10:50
    Kako sad nerazvijene opštine, zar nismo ekonomski tigar?
  • Banderaš

    10.03.2024 07:56
    Skolovani prevarant
    Samo PKB Korporacija je zaposljavala 45000 ljudi i proizvodila godisnje 130 miliona mleka, stvoren je sopstveni hibrid svinje sa velikim procentom mesa, proizvodilo se sirilo,kostano brasno,tutkalo,creva, farma vidri za krznarstvo,proizvodnja ambalaze od papira,lima,aluminijuma,i folija.
    PKB Inzenering je gradio u Angoli, Iraku,Tanzaniji,Gani i Rusiji puteve,mostove,hidrocentrale,vodovode..
    PKB je Al Dahri prodao 17500 Ha poljoprivrednog zemljista po 4700Evra/Ha,a sada se na mestu gradnje stadiona u Surcinu to isto zemljiste prodaje po pocetnoj ceni od 38700 Evra/Ha !!
    I sada vlada srbije nudi podsticaje nerazvijenim opstinama !!??
  • Garica

    10.03.2024 07:43
    Pažljivo čitati
    To su sredstva koja će biti data UDRUŽENJIMA iz nerazvijenih opština, a zna se akva su udruženja: osnivači su supruge, ćerke, sestre, nećaci predsednika optine, bave se "utvrđivanjem broj zrna peska u pustinji", a pare idu fifti-fifti: pola sns-u za finansiranje izborne krađe, a pola ostaje "udruženju". Može li "vlada" da pokaže bar jedan projekat bilo kog udruženja iz nerazvijene opštine, koje je pretendent na sredstva?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.