Oko 80 odsto mladih spremno na otkaz zbog toksične atmosfere na poslu

Izgaranje, zdravstveno stanje povezano sa hroničnim stresom na poslu, sve je češće među zaposlenima.
Oko 80 odsto mladih spremno na otkaz zbog toksične atmosfere na poslu
Foto: Pixabay
U stvari, prema istraživanju koje je sproveo Mekinzi zdravstveni institut, od 30.000 radnika u 30 zemalja, 22 odsto njih širom sveta ima simptome izgaranja.
 
Glavni uzroci izgaranja su međuljudski sukobi, nedostatak jasnoće u vezi sa zadacima, odgovornostima i ciljevima, te pritisak u vezi sa vremenom i opterećenjem, prenosi Novi list.
Ovi faktori mogu da dovedu do konfuzije, stresa i niske produktivnosti.
Demografski, čini se da su zaposleni u manjim kompanijama koji nemaju rukovodeće pozicije i mlađi radnici više izloženi riziku od sagorevanja.
 
Oko 50 odsto zaposlenih u generaciji Z i milenijalaca oseća stres na poslu većinu vremena, a oko 80 odsto bi bilo spremno da da otkaz zbog toksične kulture kompanije.
 
Pokazalo se da je pozitivno radno okruženje ključni faktor u poboljšanju dobrobiti zaposlenih. Ovo okruženje im omogućava da se osećaju bolje i da budu inovativniji i efikasniji na poslu.
 
Pozitivna klima u kompaniji povezana je sa većom atraktivnošću i zadovoljstvom, kao i vrhunskim performansama.
 
 
 
 
  • Milica

    19.03.2024 03:15
    Tako je, nedefinisani zadaci, kad su svi neki menadzeri, influenseri I ostale izmisljene stvari. Da treba njivu da kopa, lepo bi mu bilo definisano.
  • Bg

    18.03.2024 01:19
    Mogu misliti
    Milenijalci su veoma otresiti! Čim im nešto ne ogovara, daju otkaz i odlaze mamici i tatici :)))
  • Novosadski

    17.03.2024 14:02
    jkp
    U jednom javnom preduzecu smo dobili takve kadrove da f dijagnoza ima na izvoz, jedva izdrzavamo radni dan sa nelecenim kolegama, anksioznost iz dana u dan raste, svi smo u strahu da se suprostavimo, takodje imamo i radnike u pritvoru koji su izvrsili ubistva. Ovako nikad nije bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.