Mali: Prvo izvlačenje u igri Uzmi račun i pobedi 11. maja, nagrada deset stanova u Beogradu

Ministar finansija Siniša Mali predstavio je danas novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2024" i najavio da će prvo izvlačenje biti u subotu, 11. maja.
Mali: Prvo izvlačenje u igri Uzmi račun i pobedi 11. maja, nagrada deset stanova u Beogradu
Foto: 021.rs
Dodao je da je nagradni fond deset stanova u Beogradu.
 
Mali je pozvao građane da uzmu učešća u ovoj nagradnoj igri i istakao da je prošle godine ostvaren odličan rezultat kada je nagradna igra u pitanju, ali i kada je reč o naplati poreza, što je rezultat novog modela e-fiskalizacije koji je uveden.
On je ocenio da je značajno porasla svest građana Srbije o uzimanju fiskalnih računa.
 
"Svaki put kada ne uzmemo fiskalni račun, korist od toga ima samo onaj koji nam taj račun nije izdao, dok od naplate poreza svi građani imaju koristi. Od tog novca podižemo plate i penzije, gradimo puteve, vrtiće, škole, bolnice i to je jedini ispravan put da izgradimo još uspešniju ekonomiju", rekao je Mali.
Podsetio je na to da je više od milion građana prošle godine učestvovalo u nagradnoj igri i da su oni skenirali 285 miliona računa.
 
U prvom krugu nagradne igre ove godine, za koji je slanje račununa počelo 8. aprila, poslednje izvlačenje je 8. juna.
 
Biće dodeljeno deset stanova u naselju "Zemunske kapija", a vrednost nagradnog fonda je 1,9 miliona evra. Biće podeljena dva jednoiposobna stana, dva dvosobna, pet trosobnih i jedan četvorosoban dupleks od 102 kvadrata.
 
Mali je istakao da je unapređena aplikacija, tako da sada građani mogu mnogo brže da skeniraju QR kodove fisklanih računa. 
 
Navodeći da je već 2,8  miliona kodova u sistemu, dodao je da svako ko želi da učestvuje u nagradnoj igri mora ponovo da se registruje na aplikaciji "Uzmi račun i pobedi" što nije komplikovani proces.
 
"Osim svog naloga, odnosno imena i prezimena, moguće je takođe, na istu aplikaciju dodati još četiri člana porodice", rekao je Mali.
 
Najavio je da će se svakome ko plati karticom, a ne gotovinom, račun duplo računati, jer je cilj da se podstakne bezgotovinsko plaćanje i smanji korišćenje gotovine.
  • Gradjanin

    13.04.2024 10:33
    Uzmi racun i pobedi
    Dragi moji poznajem učesnicu koja je uzela stan u petici- novi Bgd, i koji ajde poslala kako kaze 20000 računa sta je prosecnom gradjininu nedostižno i onda je u pitanju prevara ili "kako se ko snasao, a prva dobitnica 100000 racuna pa vidite da li je to fer igra ,treba da se limitira svaki dan svako po 10 racuna i Naka sreca odluci. Pa Dobitnica je slučajno članica SNS
  • Fantom iz opere

    13.04.2024 08:31
    Učestvuj i osvoji
    A super premija 24 stana u Bugarskoj
  • Pićuka

    12.04.2024 17:03
    Kada vi budete raspisali tendere za autoputeve, pruge, mostove, expo, nac. stadion, avione, metro, nuklearke ... e onda ću ja insistirati na fiskalnom računu u ... Na svakom prodajnom mestu sam dobio fis. račun, osim kod privatnog lekara i advokata. Da i onaj sirotanović što mi popravlja biciklo ne izdaje fis. račun. Manite se jeftih poteza. Vi bivši žuti i crni i šoferi i kondukteri i ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.