Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.
Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima
Foto: 021.rs
"Ono što je najbitnije, naša ekonomija raste i to je važan podatak za sve koji su učestvovali u ovoj diskusiji", rekao je Mali, navodi se u saopštenju.
On je istakao da je sagovornike upoznao da je Srbija prošle godine imala stopu rasta BDP od 2,5 odsto, a da je u februaru ona bila 5,9 odsto, kao i da se očekuje da stopa rasta u prvom kvartalu ove godine bude 4,4 -  4,5 odsto.
Javni dug u odnosu na BDP na današnji dan je 47,6 odsto, što je daleko ispod nivoa Mastrihta i ispod proseka evrozone, koji je oko 89 odsto. Imamo rekordne strane direktne investicije, rekordno nisku nezaposlenost, rekordnu visoku zaposlenost, držimo deficit pod kontrolom, inflacija je u opadanju, a imamo i rekordne devizne rezerve, rekordne rezerve u zlatu i kurs nam je i dalje stabilan, naveo je Mali.
 
On je naglasio da su to veliki uspesi koje je srpska ekonomija uspela da napravi u poslednjih nekoliko godina i da "nijedan od tih uspeha nije prošao nezapaženo". 
  • Goran

    20.04.2024 08:49
    Ovaj mali je velika budala
  • xqt

    20.04.2024 08:02
    Znamo ga
    mali je veliki stručnjak, ali ne za finansije.
  • Zebra

    20.04.2024 08:01
    Raste broj nula na računu u Bugarskoj?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija