Javni dug Srbije na kraju marta iznosio 47,7 odsto BDP-a

Javni dug Srbije na kraju marta ove godine iznosio je oko 36,34 milijarde evra.
Javni dug Srbije na kraju marta iznosio 47,7 odsto BDP-a
Foto: Pixabay
To je 47,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavilo je danas Ministarstvo finansija.
Na kraju februara javni dug je bio 36,42 milijardi evra, odnosno 47,8 odsto BDP.
Javni dug Srbije je na kraju 2023. bio 36,15 milijardi evra, iliti 52 odsto BDP.
  • milicica

    09.05.2024 14:18
    zasto stalno potencirate
    koliko je zaduzenje u odnosu na predhodnike , optuzujete kad oni nisu nista ni radili sem prodavali i krali bogami ko i ovi . Moramo reci istinu , sigurna sam i ne bojim se da kazem da i ovi kradu, muljaju ali iza njih ostaju i putevi, ulice, renovirane bolnice, fakulteti, studenske menze i mada mi se ne svidja dolazenje stranaca i polozaj radnika, hiljade radnih mesta . Ma koliko god ali podizu se plate, penzije, sve vise je vrtica, obnovljenih skola pomaze se na vise nacina pa imajte bar malo ljudskosti i ne pljujte samo.
  • T-Rex

    08.05.2024 13:28
    @hejteri
    Realnost je da je 2012. godine dug buo oko 16.6 milijadi evra, sto je oko 20 milijardi manje, da je bdp iznosio oko 49 milinardi evra, pa je dug bio ispod 35% bdp-a
  • Koja

    08.05.2024 07:52
    Hejteri
    Ne mogu da podnesu realnost , uspeh ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.