Bivši ministar prosvete Mladen Šarčević pokrenuo novi biznis: Dovođenje studenata iz inostranstva

Nekadašnji ministar prosvete, a sada v.d. direktora javnog preduzeća Službeni glasnik, Mladen Šarčević pokrenuo je novi biznis.
Bivši ministar prosvete Mladen Šarčević pokrenuo novi biznis: Dovođenje studenata iz inostranstva
Foto: 021.rs
Forbes Srbija piše da se firma, koja je nastala u februaru ove godine, sudeći prema podacima sa njenog sajta, bavi pružanjem usluga stranim studentima koji dolaze u Srbiju da studiraju.
 
Ovu firmu, kako se može videti iz zvaničnih podataka, pokrenuo je sa saradnicima iz Službenog glasnika kao i sa svoje dvoje dece. Njen naziv je NTD Consulting International.
Uvid u sajt pokazuje da kompanija nudi ključne informacije za inostrane studente, od opisa Srbije kao savršeno sigurne destinacije, otvorenosti i gostoljubivosti našeg naroda, preko informacija o Beogradu kao metropoli (sve fotografije na naslovnoj strani u fokusu imaju Beograd na vodi), do pohvala o obrazovnom sistemu naše zemlje i njegovoj bogatoj istoriji.
 
Kompanija nudi sve informacije o programima studentske razmene. Takođe, obezbeđuje privatni smeštaj po "veoma pristupačnim cenama", kao i informacije o prijemnim ispitima i zahtevima u pogledu jezika.
Posebne informacije namenjene su studentima iz Nigerije, Gambije, Senegala, Gane, Indije i Kine.
 
Za sebe navode da su vodeća konsultantska firma za imigracije u Srbiji i "jedan od top globalnih programa za studentsku razmenu". Dodaju da će studenti uz NTD brže dobiti dozvolu i pozivaju ih da im pomognu da urede savršeni program.
 
Osnivač i CEO
 
Sekcija sajta pod nazivom "Tim" daje ključne informacije, piše Forbes Srbija. Među šest osoba koje su istaknute kao tim kompanije NTD Consulting International prvi je upravo Mladen Šarčević, potpisan kao Founder & CEO (osnivač i glavni izvršni direktor).
 
Pored njega tu je pet izvršnih direktora - Dušan Kićović, David Jašić, Miloš Kovačević i Šarčevićeva deca - Stanislava i Marko.
 
Interesantno je da je Šarčević naveden kao glavni direktor, iako se u Agenciji za privredne registre kao zakonski zastupnik kompanije vodi David Jašić. To i ne čudi, jer Šarčević kao v.d. direktor javnog preduzeća ne bi trebalo da ima upravljačke funkcije u pravnom licu u privatnoj svojini.
 
U kratkoj biografiji navodi se da je Šarčević učestvovao u osnivanju mnogih javnih škola, da je osnivač nekoliko privatnih, kako u Srbiji, tako i na Balkanu, kao i da je osnivač obrazovnog sistema "Ruđer Bošković".
Priča o nastanku NTD Consulting-a takođe je zanimljiva.
 
Zvanično je osnovan 12. februara ove godine, a njegova pretežna delatnost je trgovina na veliko ostalim proizvodima za domaćinstvo. Kako se navodi u osnivačkom aktu, može da obavlja poslove spoljnotrgovinskog prometa i usluge u spoljnotrgovinskom prometu, kao i sve druge delatnosti koje nisu zabranjene zakonom.
 
Ceo tekst o novoj firmi Mladena Šarčevića čitajte na OVOM LINKU.
  • H

    14.06.2024 13:04
    Sistemsko uništavanje Srbije
  • dule

    11.06.2024 11:31
    To sto je bivsi ministar pokrenuo privatan biznis u svojoj bransi mi je sasvim ok. Nece valjda da je menja.


    To sto direktor JP ima privatan biznis, e to vec nije ok, i trebalo bi zakonom zabraniti.
  • A,

    11.06.2024 11:09
    Čime se bavi ministarstvo prosvete? Svojim platama i privatnim biznisima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija